Ανησυχία για την εκταμίευση, πτώση 3,77% στο Χρηματιστήριο

Ανησυχία για την εκταμίευση, πτώση 3,77% στο Χρηματιστήριο

Πιέζει για τη λήψη νέων μέτρων η Τρόικα;

Ανησυχία για την εκταμίευση, πτώση 3,77% στο Χρηματιστήριο
Οι φόβοι για καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, αλλά και οι πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα, υποχρέωσαν σε απώλειες το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Λίγες μόνο ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η Τρόικα φέρεται να εντοπίζει «κενά» στο πολυνομοσχέδιο και να πιέζει για λήψη... νέων μέτρων, και μάλιστα πριν την εκταμίευση της δόσης.

Ως προς την εκταμίευση, το Χρηματιστήριο Αθηνών δέχθηκε σήμερα διπλό «χτύπημα»: εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι προτού ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος της χώρας και τη χρηματοδότησή της, υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωνε ότι η επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να είναι «πολύ νωρίς» για τη λήψη απόφασης ως προς τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις αυτές αποτέλεσαν αρνητικές εκπλήξεις για την αγορά, σε μία στιγμή που οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι προεκτάσεις τους ως προς τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού εντείνουν εκ νέου την ανησυχία της αγοράς για όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό πεδίο, όχι μόνο εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για τον προϋπολογισμό, αλλά και μετά από αυτή.

Αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για επιδείνωση του κλίματος στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι με την υπερψήφιση των νέων μέτρων «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις αναμένουν αυξημένη μεταβλητότητα, τουλάχιστον έως ότου διαμορφωθεί σαφέστερη εικόνα ως προς τις προθέσεις των δανειστών.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 794,67 μονάδες με απώλειες 3,77%. Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί σε ποσοστό έως και 5,14%.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1661158
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης