ΔΝΤ: Ανοικτό σε νέα δάνεια προς την Ευρώπη

ΔΝΤ: Ανοικτό σε νέα δάνεια προς την Ευρώπη

Το Ταμείο εξετάζει σχέδια βοήθειας προς τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη

ΔΝΤ: Ανοικτό σε νέα δάνεια προς την Ευρώπη
Το ΔΝΤ εξετάζει διάφορα σχέδια για να βοηθήσει τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσα στα οποία και τη χορήγηση νέων δανείων.

Τη δήλωση αυτή έκανε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, David Lipton, ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι το Ταμείο «θα βοηθήσει τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ανάγκη, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα την συγκεκριμένη μορφή αυτής της βοήθειας».

Κλείσιμο
"Είμαστε ανοιχτοί να επιλέξουμε μια προσέγγιση που θα είναι κατάλληλη για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Lipton για να προσθέσει πως «αν η Ευρώπη αποφασίσει ότι θέλει την παρέμβαση του ΔΝΤ σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε κάτι που θα είναι χρήσιμο».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανάμεσα στις επιλογές που έχει το ΔΝΤ είναι η παροχή συμβουλευτικού και εποπτικού ρόλου στην εφαρμογή προγραμμάτων και η χορήγηση νέων δανείων, στο πλαίσιο ενός νέου συνολικού ευρωπαϊκού πακέτου.

Ωστόσο μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κρατών συναντά ακόμα την αντίσταση ορισμένων μελών του ΔΝ, ιδίως από τη στιγμή που ήδη το Ταμείο έχει δεσμεύσει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε δάνεια για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης