Η Κομισιόν ανοίγει πάλι το φάκελο του ΟΤΕ
Aσύμβατο με το κοινοτικό δίκαιο είναι το δικαίωμα αρνησικυρίας ( βέτο) της ελληνικής κυβέρνησης στον ΟΤΕ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του αρμόδιου Επίτροπου Mc Greevy. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis, στα δημοσιεύματα ο Επίτροπος McCreevy υποστήριξε πως το δικαίωμα του βέτο που κατέχει η ελληνική κυβέρνηση σε θέματα στρατηγικής σημασίας για τον ΟΤΕ και το οποίο έχει περιληφθεί στην συμφωνία μεταβίβασης του ελέγ
Aσύμβατο με το κοινοτικό δίκαιο είναι το δικαίωμα αρνησικυρίας ( βέτο) της ελληνικής κυβέρνησης στον ΟΤΕ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του αρμόδιου Επίτροπου Mc Greevy. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis, στα δημοσιεύματα ο Επίτροπος McCreevy υποστήριξε πως το δικαίωμα του βέτο που κατέχει η ελληνική κυβέρνηση σε θέματα στρατηγικής σημασίας για τον ΟΤΕ και το οποίο έχει περιληφθεί στην συμφωνία μεταβίβασης του ελέγχου της εταιρείας στην Deutsche Telecom, δεν συμβαδίζει με το Κοινοτικό δίκαιο.
Όπως είναι γνωστό η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα βέτο στην εκλογή του διευθύνοντος συμβούλου και σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας, εφόσον τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στον ΟΤΕ ξεπερνούν το 5%, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η Deutsche Telecom είχε λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την επένδυσή της στον ΟΤΕ.
Ο επίτροπος δήλωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο ο νόμος 3631/2008 ο οποίος κατοχυρώνει το δικαίωμα του βέτο συνάδει με το Κοινοτικό δίκαιο. Η υπόθεση αυτή πιθανόν να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Deutsche Telecom και του ελληνικού Δημοσίου.
Η Marfin Analysis σχολιάζει πως η υπόθεση αυτή συνιστά παράγοντα κινδύνου για τον OTE και πιθανόν να προκαλέσει αυξημένη μεταβλητότητα στην μετοχή της εταιρείας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr