Εσπευσμένες προσπάθειες διάσωσης της Bankia καταβάλλει η κυβέρνηση Ραχόι

Εσπευσμένες προσπάθειες διάσωσης της Bankia καταβάλλει η κυβέρνηση Ραχόι

Η κυβέρνηση της Ισπανίας καταβάλει κατεπείγουσες προσπάθειες για να ενισχύσει την Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε χθες καθαρές ζημίες ύψους 4,45 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο...

Πρεμιέρα εκπτώσεων
Εσπευσμένες προσπάθειες διάσωσης της Bankia καταβάλλει η κυβέρνηση Ραχόι
Η κυβέρνηση της Ισπανίας καταβάλει κατεπείγουσες προσπάθειες για να ενισχύσει την Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε χθες καθαρές ζημίες ύψους 4,45 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

Η ζημία αυτή είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ανέφερε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση της τράπεζας θα γίνει προσπάθεια να γίνει από ένα ταμείο ρευστότητας που είχε δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ζητήσει προκαταβολικά ένα ποσό από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
Τα κυβερνητικά στελέχη δεν διευκρίνισαν ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων που πρόκειται να διοχετευθούν στην τράπεζα. Η κυβέρνηση είχε κρατικοποιήσει την Μπάνκια τον Μάιο.

Σύμφωνα με δεδομένα που ανακοίνωσε η Μπάνκια, την εθνικοποίηση ακολούθησαν μαζικές αναλήψεις ύψους περίπου 6,4 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα χθες η κυβέρνηση του Ραχόι είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει μια «κακή τράπεζα» στην οποία θα μεταφερθούν όλοι οι προβληματικοί πόροι του χρηματοοικονομικού τομέα ώστε να συγκεντρωθούν σε ένα ίδρυμα και οι υπόλοιπες τράπεζες απαλλαγμένες από τις επισφάλειες να μπορέσουν να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά, όπως ελπίζει η Μαδρίτη.

Η τράπεζα αυτή σχεδιάζεται να αρχίσει να λειτουργεί το Νοέμβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης