Επιχείρηση-«σκούπα» και στο παρεμπόριο

Επιχείρηση-«σκούπα» και στο παρεμπόριο

Δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στα πρότυπα της Αστυνομίας.

Επιχείρηση-«σκούπα» και στο παρεμπόριο
Το «γάντι» στο παρεμπόριο σηκώνει η κυβέρνηση, η οποία δια του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων κατά της στρέβλωσης της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας με τους οργανωμένους φορείς της αγοράς, καθώς και η παρουσίαση του νέου Θαλάμου Επιχειρήσεων συντονισμού όλων των αρχών για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης, αλλά και ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το συντονισμό αυτού του Θαλάμου Επιχειρήσεων, στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τόσο από τα συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη) όσο και από τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, τελωνεία κ.λπ.) θα έχει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ενώ θα υπάρχει συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε αυτήν την προσπάθεια διαρκή επιχείρηση-«σκούπα», προσθέτοντας ότι πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση και παραδεχόμενος ότι το πράγμα «μπάζει» από παντού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει τεράστιο θέμα με τα τελωνεία, τα οποία είναι κομβικής σημασίας στις δράσεις που σχεδιάζονται μέσα από τρεις άξονες: δειγματοληπτικούς ελέγχους, μαγνητικές πύλες και αξιοποίηση του συστήματος risk analysis.
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι το παρεμπόριο, η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ ετησίως, οδηγεί σε απώλεια 6 δισ. ευρώ φορολογητέας ύλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης