Reuters: Μέτρα 13,5 δισ. ευρώ αναζητά η Ελλάδα

Reuters: Μέτρα 13,5 δισ. ευρώ αναζητά η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να επιτύχει τους στόχους της και να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των χαμηλότερων φορολογικών εσόδων από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις

Ενίσχυση των σχέσεων Γαλλίας - Κίνας επιθυμεί ο Σαρκοζί
Reuters: Μέτρα 13,5 δισ. ευρώ αναζητά η Ελλάδα
Η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να επιτύχει τους στόχους της και να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των χαμηλότερων φορολογικών εσόδων από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει του νέου σχεδίου διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε τον Μάρτιο, η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ ή 5,5% του ΑΕΠ την επόμενη διετία.

«Το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει ένα πακέτο 13,5 δισ. ευρώ σε περικοπές δαπανών», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η καθαρή εξοικονόμηση από τα μέτρα λιτότητας θα είναι 11,5 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Το Reuters αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα του «Der Spiegel» το οποίο, επικαλούμενο μια εσωτερική αναφορά από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ανέφερε το Σάββατο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλα 2,5 δισ. ευρώ μέσω περικοπών την επόμενη διετία.

Πηγή: Reuters


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης