ΔΝΤ: Μικρά τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης...

ΔΝΤ: Μικρά τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης...

Αξιωματούχος του Νομισματικού Ταμείου απειλεί με πάγωμα των δόσεων αν δεν οριστικοποιηθούν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ.ευρώ που είχαν συμφωνηθεί για τον Ιούνιο...

ΔΝΤ: Μικρά τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης...
Την απειλή ότι οι επόμενες δόσεις της οικονομικής βοήθειας που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της τρόικα και της Ελλάδας δεν θα εκταμιευθούν προτού η νέα κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει τα μέτρα ύψους 11,5 δισ.ευρώ που έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο, "εκτόξευσε" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Ηδη λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, παρά μόνο όταν η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί.
 
"Οι εκπρόσωποι του Ταμείου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα περικοπής κόστους για τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει. Αν και οι πιστωτές του επίσημου τομέα έχουν προετοιμαστεί να περιμένουν μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, δεν υπάρχουν σκέψεις για παρέκκλιση από το τι έχει συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για νέα περικοπή κόστους, τα κεφάλαια προς την Ελλάδα δεν θα δοθούν μέχρι να υπάρξει μια ικανοποιητική συμφωνία", δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΔΝΤ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswire.
 
Κλείσιμο
Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ ήταν ανοιχτό να συζητήσει μια παράταση των στόχων μείωσης του κόστους για την Ελλάδα κατά ένα χρόνο, "για να απαλύνει τον πόνο της προσαρμογής", αλλά διευκρίνισε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είχε απορρίψει την ιδέα.
 
Την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ καλεί την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα ώστε να δοθεί η επόμενη δόση, αξιωματούχος της ΕΕ που δεν θέλησε να κατονομαστεί τόνισε πως "το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για την Ελλάδα. Οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών στόχων, θα γίνει εντός αυστηρών ορίων, πολύ-πολύ περιορισμένα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης