Εμποροι : 12 προτάσεις για έξοδο της αγοράς από το τέλμα

Εμποροι : 12 προτάσεις για έξοδο της αγοράς από το τέλμα

Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και των προβλημάτων που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιώνουν, κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, σε μια τελευταία προσπάθεια συνεννόησης με την Κυβέρνηση.

Σε μια κομβική περίοδο οι έμποροι της Αθήνας φαίνεται να θεωρούν πως η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι δυσκολότερη από ποτέ και για το λόγο αυτό ζητούν την άμεση λήψη μέτρων υπέρ τους.

Μάλιστα κύκλοι το

Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και των προβλημάτων που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιώνουν, κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, σε μια τελευταία προσπάθεια συνεννόησης με την Κυβέρνηση.

Σε μια κομβική περίοδο οι έμποροι της Αθήνας φαίνεται να θεωρούν πως η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι δυσκολότερη από ποτέ και για το λόγο αυτό ζητούν την άμεση λήψη μέτρων υπέρ τους.

Μάλιστα κύκλοι του εμπορίου ήδη έχουν ξεκινήσει να ασκούν κριτική για την αργοπορία με την οποία το οικονομικό επιτελείο υιοθετεί θέσεις στήριξης της πραγματικής οικονομίας κι όχι μόνο των τραπεζών.

 Πιο συγκεκριμένα, οι έμποροι προτείνουν :

 1. Για την στήριξη της απασχόλησης και ως επιβράβευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες διατηρούν θέσεις εργασίας σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης τα τρία τελευταία χρόνια, θεωρούμε επιβεβλημένη την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων).  Η αιτούμενη επιδότηση να ισοδυναμεί με το επίδομα ανεργίας περίπου των τετρακοσίων τριάντα ευρώ (430,00).
 2. Την χρησιμοποίηση ως μοχλό πίεσης και ανταγωνισμού των κρατικών τραπεζών (Α.Τ.Ε., Τ.Τ.) προκειμένου να «ξεπαγώσει» η τραπεζική αγορά και να συνεχισθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
 3. Την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τη θέσπιση περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή του κεφαλαίου των δανείων για τουλάχιστον ένα έτος
 4. Την αναστολή των πλειστηριασμών και την εφαρμογή ευνοϊκών ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δανείων.
 5. Την εκλογίκευση των κριτηρίων χαρακτηρισμού από το σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης.
 6. Την άμεση ενίσχυση του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. με τριπλασιασμό των κεφαλαίων, την ουσιαστική και άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα των δικαιούχων και την συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας εκπροσώπων των Τριτοβάθμιων Οργανώσεων του εμπορίου.
  Η προϋπόθεση συμμετοχής στο Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. που προβλέπει 3ετή συνεχή κερδοφορία προ αποσβέσεων, αφαιρεί κάθε δυνατότητα ένταξης και στήριξης νέων μέχρι τριών ετών επιχειρήσεων που δεν είναι κερδοφόρες  και ως τούτου ζητούμε την απόσυρσή της.
 7. Την επιτάχυνση του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, του προγράμματος δανειοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλότερα της διατραπεζικής αγοράς επιτόκια από την Ε.Τ.Επ. καθώς και των προγραμμάτων «JEREMIΕ» (για επιχειρήσεις μέχρι δέκα εργαζόμενους).
 8. 8.  Την αύξηση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών.
 9. 9. Το πάγωμα των τελών των Ο.Τ.Α. και των τιμολογίων των Δ.Ε.Κ.Ο. και παράλληλα το νοικοκύρεμα των οικονομικών τους.
 10. 10. Την μείωση του Φ.Π.Α. σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με ανάλογη αύξηση του Φ.Π.Α. στα είδη πολυτελείας.
 11. Την απόσυρση των διατάξεων που περιλαμβάνονται στον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των ελευθέρων επαγγελματιών, την αύξηση της προκαταβολής του φόρου των επιχειρήσεων από 65% σε 80% και την επιπλέον φορολόγηση των μερισμάτων που εισπράττουν τα φυσικά πρόσωπα.
  Παράλληλα, πρέπει επιτέλους να αναμορφωθεί το φορολογικό πλαίσιο με βασικούς άξονες την απλότητα, την σταθερότητα και τη διαφάνεια.
 12. Τον εξορθολογισμό και τη δραστική μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και των πιστωτικών καρτών με κριτήρια φερεγγυότητας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misthologiko_xasma

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι θα χρειαστούν αιώνες για την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση ανδρών και γυναικών – Ανάμεσα στις 149 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση σε ζητήματα μισθολογικής ισότητας

2015_oikonomia_xristougenna-katastimata

Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).