Ύφεση «βλέπει» και ο ΟΟΣΑ

Ύφεση «βλέπει» και ο ΟΟΣΑ

Ζοφερές προβλέψεις για την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομίας και για τις προοπτικές αντιμετώπισης της κρίσης ανακοίνωσε και ο ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η ύφεση είναι εδώ, μάλιστα τα στοιχεία που επικαλούνται οι αναλυτές του Οργανισμού δείχνουν πως οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δηλαδή η αμερικανική, η ιαπωνική και η οικονομία της ευρωζώνης, θα διολισθήσουν σε μια

Ζοφερές προβλέψεις για την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομίας και για τις προοπτικές αντιμετώπισης της κρίσης ανακοίνωσε και ο ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η ύφεση είναι εδώ, μάλιστα τα στοιχεία που επικαλούνται οι αναλυτές του Οργανισμού δείχνουν πως οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δηλαδή η αμερικανική, η ιαπωνική και η οικονομία της ευρωζώνης, θα διολισθήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επιβράδυνσης.

Ειδικότερα ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως το επόμενο έτος η οικονομία των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 0,9%, η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,5% και η οικονομία της Ιαπωνίας κατά 0,1%.

Ως μια πρώτη μέθοδο αντιμετώπισης της κρίσης, τα στελέχη του ΟΟΣΑ καλούν τους πολιτικούς και οικονομικούς ταγούς των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη να λάβουν αποφάσεις -ει δυνατόν και το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Συνόδου της G20 στην Ουάσινγκτον- για την υιοθέτηση ενιαίων, κοινών μέτρων καταπολέμησης της κρίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης