ΔΕΗ: Ενέκριναν 14,8 δις. χωρίς … χαρτιά!!! (UPD)

ΔΕΗ : Επιβεβαιώνει για κλείσιμο γραφείων, δεν βλέπει ταλαιπωρία για πελάτες

Φαίνεται πως εκεί που σταματά η λογική, αρχίζουν κάποιες … εσωτερικές διαδικασίες στην ΔΕΗ! Και δεν αναφερόμαστε στην επιμονή του κ. Τάκη Αθανασόπουλου να ζητεί αυξήσεις στα τιμολόγια και να αδειάζεται κατ΄επανάληψη από την κυβέρνηση – χθες δεν ήταν μόνο ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας που προέβη σε κάτι ανάλογο, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος και ο γενικός γραμματέας τ

Φαίνεται πως εκεί που σταματά η λογική, αρχίζουν κάποιες … εσωτερικές διαδικασίες στην ΔΕΗ! Και δεν αναφερόμαστε στην επιμονή του κ. Τάκη Αθανασόπουλου να ζητεί αυξήσεις στα τιμολόγια και να αδειάζεται κατ΄επανάληψη από την κυβέρνηση – χθες δεν ήταν μόνο ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας που προέβη σε κάτι ανάλογο, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Της ΝΦΔ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης – αλλά σε κάτι άλλο…

Πώς αλλιώς να αποδώσουμε το ότι το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ενέκρινε σήμερα το μεσημέρι το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ μέχρι το 2014, το οποίο προβλέπει το ιλιγγιώδες ποσό των 14,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδύσεις, μόνο με μια … προφορική εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Τάκη Αθανασόπουλου!!!

Απίστευτο και όμως συνέβη σήμερα στην Χαλκοκονδύλη και ακόμη πιο απίστευτο το ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο που ορίζει το μέλλον της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης για μια 6ετία εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπέρ και 2 αποχές, αυτές του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Γιάννη Τσαρούχα και του εκπροσώπου της ΟΚΕ και προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου.

Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για τα όσα κακώς κείμενα πλήττουν την επιχείρηση…

Πρωτοφανή πράγματα που ίσως συνηθίζονται στην Άπω Ανατολή – αν και δεν το νομίζουμε για τέτοια ποσά. Πάντως ο μάνατζερ κ. Τάκης Αθανασόπουλος δέχθηκε… προφορικά τρεις προτάσεις σε σχέση με το επιχειρηματικό σχέδιο.

-         Πρώτον, να εξετασθεί το ενδεχόμενο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την χρηματοδότηση μέρους του κολοσσιαίου αυτού επενδυτικού προγράμματος

-         Δεύτερον, να εξετασθεί κάποια αναδιάρθρωση στην κλιμάκωση των αυξήσεων στα τιμολόγια που θα ζητήσει προς έγκριση από την κυβέρνηση η ΔΕΗ. Οι πληροφορίες περί νέων εξοντωτικών αυξήσεων που ζητεί η επιχείρηση και τις οποίες μετέδωσε αργά τη νύχτα το protothema.gr επιβεβαιώθηκαν πλήρως, καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο του κ. Αθανασόπουλου προβλέπει όντως αυξήσεις 5,5% πάνω από τον πληθωρισμό (!) και για το 2009 και για το 2010,  επιπλέον 2,5% πάνω από τον πληθωρισμό και για το 2011 και για το 2012και επιπλέον 0,5% πάνω από τον πληθωρισμό και για το 2013 και για το 2014, χρονιά στην οποία ολοκληρώνεται το επιχειρηματικό σχέδιο.

-         Τρίτον, να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ για τις ενέργειές του στις αλλαγές που επιδιώκει η ΔΕΗ στο θεσμικό πλαίσιο, σε θέματα όπως οι στρεβλώσεις γύρω από την λειτουργία της Οριακής Τιμής Συστήματος και της υποχρέωσης του τελευταίου καταφυγίου στην ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις των 14,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρονται κατά 7,5 δισεκατομμύρια σε εργοστάσια παραγωγής, κατά 3,5 δισεκατομμύρια στο δίκτυο διανομής, κατά 1,8 δισεκατομμύρια στο δίκτυο μεταφοράς και κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ

Αργά το απόγευμα, η ΔΕΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, 11.11.08, ενέκρινε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Επιχείρησης για την περίοδο 2009 έως 2014.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος εξουσιοδοτήθηκε όπως:

1.      Οριστικοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο εξετάζοντας, σύμφωνα  με τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν,  και εναλλακτικές ή συμπληρωματικές επιλογές σχετικά με:

·        την ενδεχόμενη διεύρυνση του μείγματος χρηματοδότησης του Επενδυτικού Προγράμματος με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και

·        το ρυθμό της μεσοσταθμικής αύξησης των τιμολογίων κατά την περίοδο 2009 – 2014

2. Λάβει όλα τα αναγκαία οργανωτικά και διοικητικά μέτρα για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στην προσπάθεια της Διοίκησης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα και ζητεί τη συνέχιση των εν λόγω προσπαθειών.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ θα ανακοινωθεί στην επενδυτική κοινότητα στις 18 Νοεμβρίου 2008».

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dxdz7_XL

Ελπίδες ότι το 2019 θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην κρουαζιέρα η οποία θα φέρει περιορισμένη διόρθωση στις απώλειες του 2018 σε μικρό ποσοστό και των μεγάλων απωλειών του 2017 (περίπου – 20%) εκτιμά ο πρόεδρος της ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλία, Θεόδωρος Κόντες.