Η Τετάρτη του … PSI

Η Τετάρτη του … PSI

Το Reuters εκτιμά πως η συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους και νέα δανειακή σύμβαση θα εγκριθεί από τους υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης – «Μάχη» για το ποσοστό συμμετοχής των ομολογιούχων «βλέπει» η JPMorgan...

Η Τετάρτη  του … PSI
Παρά το τεράστιο βήμα που έγινε το βράδυ της  Κυριακής, με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από την ελληνική βουλή, αρκετοί αναλυτές επιμένουν πως τίποτε δεν έχει κριθεί, ούτε καν μπορεί – ακόμη – να αποκλεισθεί η πιθανότητα άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν  οι αναλυτές της JPMorgan που «βλέπουν» ακόμα ποσοστό 25% για μια ελληνική χρεοκοπία το αμέσως προσεχές διάστημα, έναντι του 15% που εκτιμούσαν πριν από 2 εβδομάδες.

Όπως εκτιμά ο  οίκος, το πιθανότερο σενάριο (δίνουν μάλιστα σε αυτό 65% πιθανότητα) είναι μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας με την εισαγωγή των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης), ενώ εμφανίζονται σχεδόν πεπεισμένοι ότι είναι αδύνατον να χαρακτηρισθεί η διαδικασία «κουρέματος» του ελληνικού χρέους «καθαρά εθελοντική». Δίνουν σε αυτό το ενδεχόμενο μόλις 10% πιθανότητα καθώς, όπως εκτιμούν, το 30% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή «μη ελεγχόμενων επενδυτών» όπως είναι τα hedge funds που προφανώς δεν θα … πειθαρχήσουν και θα αναγκάσουν την Ελλάδα να εισάγει τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως οι όροι του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές  του πρακτορείου, η συμφωνία αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, την Τετάρτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης