Πτώση 5% για τον Dow Jones

Πτώση 5% για τον Dow Jones

Η κρίση είναι παρούσα και ρίχνει τις αγορές παρά τις νέες μειώσεις επιτοκίων που ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας και της Ελβετίας.

Και τα αρνητικά εταιρικά νέα τροφοδοτούν ένα νέο γύρο πιέσεων για τα χρηματιστήρια. Στη Νέα Υόρκη, o Dow Jones έκλεισε σχεδόν 450 μονάδες χαμηλότερα, με πτώση κοντά στο 4% με φόντο την πρώτη εδώ και πέντε χρόνια εκτίμηση του τεχνολογικού κολοσσού C

Η κρίση είναι παρούσα και ρίχνει τις αγορές παρά τις νέες μειώσεις επιτοκίων που ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας και της Ελβετίας.

Και τα αρνητικά εταιρικά νέα τροφοδοτούν ένα νέο γύρο πιέσεων για τα χρηματιστήρια. Στη Νέα Υόρκη, o Dow Jones έκλεισε σχεδόν 450 μονάδες χαμηλότερα, με πτώση κοντά στο 4% με φόντο την πρώτη εδώ και πέντε χρόνια εκτίμηση του τεχνολογικού κολοσσού Cisco Systems για μείωση εσόδων.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο σχήμα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity), η γνωστή Blackstone ανακοίνωσε ζημιές μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, που είναι η χειρότερη επίδοση εδώ και 1,5 χρόνο.

Αλλά η κρίση πιάνει ακόμη και γνωστά καζίνο, όπως το Las Vegas Sands, του 75χρονου δισεκατομμυριούχου Sheldon Adelson, το οποίο με χρέος της τάξης των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας…

Από κοντά και η πτώση του πετρελαίου σε χαμηλό 19 ετών, στα 61 δολάρια το βαρέλι, που έφερε μεγάλη πτώση στις μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών όπως η Chevron και η Exxon Mobil.

Νωρίτερα, στο «κόκκινο» είχαν κλείσει όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, με την Φρανκφούρτη να χάνει σχεδόν 3,5% και απώλειες πάνω από 2,5% σε Λονδίνο και Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20d2182036aedea76dcbc0451a11c3f3_XL

Τριήμερη επίσκεψη στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι Χαλκιδικής προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος από τις 18 έως και τις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας ελέγχους στη θέση Κοκκινόλακας και στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Ολυμπιάδα, με σκοπό να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα έγκρισης του συμπληρωματικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης.

1b66ed6ceb05e4e31ba6e0b01fe0b6e5_XL

Χαμηλότερο του αναμενόμενου ήταν το ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια παραχώρηση του πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που «τρέχει» το υπουργείο Εργασίας και ειδικά ο ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση μεγάλων, κενών ακινήτων ασφαλιστικών ταμείων στο κέντρο της Αθήνας. 

tsakalotos_capital_link

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια» - Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, υπογράμμισε

6
stoxx

Την αφορμή για ρευστοποιήσεις έδωσε η απόφαση της Μέι να αναβάλει την αυριανή ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit - Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά, διευρύνοντας περαιτέρω τις αρχικές απώλειες, ενώ η στερλίνα κατρακύλησε κατά 1,5% στο 1,10 έναντι του ευρώ