Bloomberg: Η γαλλική Eutelsat έτοιμη να αντικαταστήσει το Starlink του Ελον Μασκ στην Ουκρανία

Bloomberg: Η γαλλική Eutelsat έτοιμη να αντικαταστήσει το Starlink του Ελον Μασκ στην Ουκρανία

Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την αντικατάσταση του Starlink στην Ουκρανία κερδίζουν έδαφος, καθώς οι ΗΠΑ μειώνουν τη δέσμευσή τους στην ασφάλεια της Ευρώπης

Bloomberg: Η γαλλική Eutelsat έτοιμη να αντικαταστήσει το Starlink του Ελον Μασκ στην Ουκρανία
Η Eutelsat Communications SA, ο γαλλικός δορυφορικός πάροχος, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντικατάσταση του Starlink του Ελον Μασκ στην Ουκρανία κερδίζουν έδαφος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώνουν τη δέσμευσή τους στην ασφάλεια της Ευρώπης.

«Όλοι μας ρωτούν σήμερα: ‘Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μεγάλο αριθμό τερματικών του Starlink στην Ουκρανία;’ και εξετάζουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Eutelsat, Εύα Μπέρνεκε, σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV την Πέμπτη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στην Ουκρανία, όπου διαθέτει χιλιάδες τερματικά, αν και δεν είναι όλα συνδεδεμένα στο δίκτυο, ανέφερε η Μπέρνεκε. Η Eutelsat θα μπορούσε να προμηθεύσει 40.000 τερματικά – αντίστοιχο αριθμό με αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα από το Starlink – μέσα σε λίγους μήνες.

Το Starlink αποτελεί βασική υποδομή για τον ουκρανικό στρατό στον τριετή πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς μεγάλο μέρος του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας έχει καταστραφεί. Παρότι πολλά τερματικά του Starlink χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη, οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου εγείρουν ανησυχίες για πιθανή διακοπή της υπηρεσίας.

Μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εξελίχθηκε σε άγρια αντιπαράθεση , οι ΗΠΑ διέκοψαν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και περιόρισαν την ανταλλαγή πληροφοριών με το Κίεβο.

Η Eutelsat θα χρειαστεί οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη για να αυξήσει γρήγορα τον αριθμό των δορυφορικών τερματικών στην Ουκρανία, σημείωσε η Μπέρνεκε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το μεγάλο δώρο του Τραμπ στον Πούτιν: Έκοψε την παροχή πληροφορίων στην Ουκρανία «τυφλώνοντας» τα οπλικά της συστήματα

Πάνος Ιωακειμίδης στον Δανίκα: Τραμπ και Πούτιν ξαναμοιράζουν τον κόσμο

Η ιστορία του ναρκοβαρώνου Ραφαέλ Κιντέρο που θα δικαστεί στις ΗΠΑ για τη φριχτή δολοφονία πράκτορα της DEA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης