LIVE

Κορωνοϊός

Εκτίναξη ακρίβειας την ώρα που γινόμαστε φτωχότεροι!

Εκτίναξη ακρίβειας την ώρα που γινόμαστε φτωχότεροι!

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 3,1%, ψηλότερα όχι μόνο από τον Αύγουστο των εκπτώσεων αλλά και τον Ιούλιο – Πλήρης εκτροχιασμός του οικογενειακού αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού 

Μπορεί αν γινόμαστε κάθε μέρα και φτωχότεροι, ωστόσο οι τιμές των προϊόντων όλο και ανεβαίνουν. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο έφτασε το 3,1% από 1,7% τον Αύγουστο (μήνα των εκπτώσεων) και από 2,4% τον Ιούλιο.

Αιτία, είναι οι ανατιμήσεις στη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης, που κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με τις μεγαλύτερες να παρατηρούνται στη στέγαση (τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικό αέριο) και στις μεταφορές (βενζίνη).

 
Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

    Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2011, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,1% έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.

 
    Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :

    1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

 

    α) Κατά 2,2% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά και λαχανικά νωπά.

    β) Κατά 5,8% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός", λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων.

    γ) Κατά 2,8% της ομάδας "Ένδυση και υπόδηση", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

    δ) Κατά 8,3% της ομάδας "Στέγαση", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας.

 

    ε) Κατά 0,8% της ομάδας "Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

    στ) Κατά 4,8% της ομάδας "Μεταφορές", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη) και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.

    ζ) Κατά 0,6% της ομάδας "Επικοινωνίες", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

    η) Κατά 2,9% της ομάδας "Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

 

    θ) Κατά 2,7% της ομάδας "Άλλα αγαθά και υπηρεσίες", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας.

 
    2. Από τις μειώσεις των δεικτών:

    α) Κατά 0,7% της ομάδας "Υγεία", λόγω μείωσης των τιμών των φαρμάκων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των νοσηλίων των ιδιωτικών κλινικών.

    β) Κατά 0,3% "Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες", λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού- υπολογιστών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης- σχολικών ειδών και του πακέτου διακοπών.

    γ) Κατά 0,4% της ομάδας "Εκπαίδευση", λόγω μείωσης των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.

 
    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τον Σεπτέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,3% έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε 2,9% τον Σεπτέμβριο, από 1,4% τον Αύγουστο εφέτος και 5,7% τον Σεπτέμβριο 2010. Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 3,4% έναντι αύξησης 1,9% πέρυσι.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ντιντη

 20-26 Οκτωβριου καμια αγορα καμια πληρωμη!!! Ετσι για να βαλουν καποιοι μυαλο!!!!

Καταναλωτής

Ολέθριο λάθος που δεν μπορεί ούτε να διορθωθεί τώρα , ήταν η αύξηση τον Ιούλιο του συντελεστή ΦΠΑ σε 23% στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Οι επιχειρηματίες με αφορμή αυτό αύξησαν δυσανάλογα τις τιμές και στην συνέχεια οι περισσότεροι δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ στο κράτος . Το αποτ'ελεσμα 'ηταν αύξηση του πληθωρισμού και μείωση των εσόδων του κράτους. Τώρα και αν τα είδη αυτά επανέλθουν σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν . Η ζημιά έγινε .  

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ 5% ....ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟ 8% !!!!!!! «ΑΜΑ Σ'ΑΡΕΣΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ...ΕΙΔΑΛΩΣ ΓΥΡΝΑ ΤΟ ΣΕ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ 6%» ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ , ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ .... ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΑΝΑΡΙΧΗΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ.... ΠΟΙΟΣ.. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ STRESS TEST ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ... ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΣΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ: ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ. (ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ 1,25% ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ 8%.....) ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 11-10-2011

ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΒΙΡΙΑ 

Υ.Υ.

...και ω) κατά 99% από την ασυνειδησία και ανικανότητα των κυβερνώντων  

Touka

" ο καπτά-Τζέφρι είναι τόσο άσχετος που κοιτάζει την πυξίδα και διορθώνει το ρολόι του..."...xaxaxa...να είσαι καλά ρε φίλε με έκανες και γέλασα... :)

Αυριο

 Ειναι ΛΟ-ΓΙ-ΚΟ-ΤΑ-ΤΟ. Στην χώρα οπού ΟΛΑ ειναι πιά εισαγόμενα, ΟΣΟ και να ρίξεις τους μισθους η τιμή του εισαγόμενου και των φόρων μένει σταθερή (ή και αυξάνεται) οπότε πως θα πέσει η τιμή στο ράφι; Αυξάνεται και το κόστος μεταφοράς και διακίνησης με τους φόρους στα κάυσιμα, ε, δεν πέφτει ετσι ρε παιδιά η τιμή στο ράφι, πως να το κάνουμε; Το μόνο που πέφτει ειναι η ζήτηση. Αυτό στο οποιο θα καταλήξουμε ειναι οι ασθενεις επιχειρήσεις να κλείσουν, να απομείνουν ελάχιστες, να συσπειρωθουν σε καρτέλ, και να εκτιναχθουν οι τιμές σε επίπεδα για "πολύ λίγους". Για τους υπόλοιπους; Πεινα. Πασόκ. Δυναμη Ευθύνης, δύναμη προοπτικής.

Κλέων

 Πήγα να σχολιάσω, αλλά μ έπιασε πάλι αυτή η αναγούλα της απελπισίας. Το καράβι μπάζει από παντού νερά, ο καπτά-Τζέφρι είναι τόσο άσχετος που κοιτάζει την πυξίδα και διορθώνει το ρολόι του, οι αξιωματικοί όλη μέρα στην τραπεζαρία τρων οτι απέμεινε και το πλήρωμα ψάχνει τρόπο πως να κάνει ανταρσία και να τους πετάξει στη θάλασσα. Άι στο γεροδιάλο ρε που αξίζει να ασχοληθώ μαζί σας !!!

δημητρης

 Καθηγητής νεοδιόριστος σε πόλη της επαρχίας,660 ευρώ καθαρά.Μεγάλο πρόβλημα στο στομάχι.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΕΤΑ...???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης