Βασικό στα 566 ευρώ με …κυβερνητική σφραγίδα

Βασικό στα 566 ευρώ με …κυβερνητική σφραγίδα

Οι δανειστές θέλουν τριμερή υπογραφή με εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος

Βασικό στα 566 ευρώ με …κυβερνητική σφραγίδα
Μισθούς Πορτογαλίας, δηλαδή κατώτερες αποδοχές 566 ευρώ, επιτάσσει η Τρόικα, εμπλέκοντας άμεσα και την κυβέρνηση για πρώτη φορά σε διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να ασκηθεί εντονότερη πίεση και να ρυθμιστεί η μείωση των κατωτάτων μισθών .

Στο e- mail που παρουσίασε σήμερα σε ελληνική μετάφραση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,  η Τρόικα επικαλείται την ανάγκη να συγκρατηθεί η ανεργία και επισημαίνει :
 
"Η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει μια τριμερή συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και να προσαρμόσει τη συμφωνηθείσα οδό για τον εθνικό κατώτερο μισθό στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες "

Κλείσιμο
Η Τρόικα, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Παναγόπουλος, είναι κατηγορηματική:
"Ο κατώτερος μισθός πρέπει να μειωθεί κάτω από το σημερινό επίπεδο και να παγώσει μέχρις ότου αρχίσει η ανάπτυξη. Άλλες χώρες σε παρόμοιες συνθήκες μείωσαν μείωσαν τον καταστατικό κατώτερο μισθό για να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησης των χαμηλόμισθων εργαζόμενων".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέβασε τους τόνους , υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά νομοθετεί η Τρόικα, βάσει στοιχείων που τις δίνουν καλοθελητές που συνομιλούν μαζί της και τις προβάλλουν αιτήματα για μείωση μισθών.
 
Οι ελεγκτές της Τρόικας - όπως όλα δείχνουν - θα επανέλθουν στο αίτημά τους για μείωση των κατωτάτων μισθών και στο επόμενο ταξίδι, ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν πως "Είμαστε σε καλό δρόμο για να κλείσει το θέμα που έχει προκύψει"…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης