Στο φως το e-mail της Τρόικας για τους μισθούς

Στο φως το e-mail της Τρόικας για τους μισθούς

"Άλλες χώρες μείωσαν τον καταστατικό χαμηλότερο μισθό" αναφέρουν οι δανειστές

Στο φως το e-mail της Τρόικας για τους μισθούς
Το επίμαχο email με την απαίτηση της Τρόικας να μειωθεί ο κατώτατος μισθός εδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ Γιάννης Παναγόπουλος . Στο κείμενο οι δανειστές προτρέπουν την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν τη μείωση των κατωτάτων ορίων με στόχο τη συγκράτηση της ανεργίας " Αλλες χωρες σε παρομοιες συνθηκες- αναφέρει το σημείωμα, εννοώντας την Πορτογαλλία - μείωσαν τον καταστατικό χαμηλοτερο μισθό ( σημ. εννοεί το μισθό που έχει διαμορφωθεί με νομοθετική ρύθμιση ) για να βελτιώσουν τις προοπτικες της απασχόλησης . Στην Ελλάδα δεν υπαρχει καταστατικός κατώτερος μισθός εντουτοις αυτό μπορεί να συμφωνηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους "

Στο e-mail, επικρίνεται και η υπογραφή της 3ετούς σύμβασης που είχε υπογραψει η ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ για την οποία πρόεδρος της συνομοσπονδίας δήλωσε σήμερα υπερήφανος σχολιάζοντας " Κάποιοι αποκάλεσαν ντροπιαστική τη σύμβαση και κάποιοι υπεραριστεροί είπαν τα δικά τους . Ομως η Tρόικα αποδέχτηκε - αντίθετα από το μνημόνιο - αυτή τη μικρή άυξηση."

Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετέιχε και η ΑΔΕΔΥ, ο προεδρός της κ Κώστας Τσικρικάς σημείωσε για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο " Οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αποκαλύπτουν τον αυταρχικό κατήφορο μιας ανάλγητης πολιτικής που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και υλοποιείται από την Κυβέρνηση της χώρας μας, χωρίς καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Δυστυχώς μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω!!! Τότε που οι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι συγκεντρώνονταν στην Πλατεία Κλαυθμώνος με κλαυθμούς και οδυρμούς . Οι μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά μας παίρνουν δραματικές διαστάσεις με το Νέο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο, αφού επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη μισθολογική κατάσταση των υπαλλήλων του Δημοσίου".

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, οι απώλειες διευρύνονται και ξεπερνούν το 50% λόγω και των φραγμών που επιβάλλει στην εξέλιξη των υπαλλήλων (π.χ. στον α΄ βαθμό θα εξελίσσεται μόνο το 20%).

Οι νεοεισερχόμενοι στο Δημόσιο της Π.Ε. Κατηγορίας θα αμείβονται με 660 ευρώ το μήνα, ενώ για τις κατηγορίεςΥΕ & ΔΕ οι αποδοχές είναι πολύ κατώτερες, χωρίς δυνατότητα εξέλιξης στους ανώτερους βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης