ΧΑ: Κέρδη σε ήπιους ρυθμούς

ΧΑ: Κέρδη σε ήπιους ρυθμούς

Θετικό κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ κινείται ανοδικά και το ευρώ

Ανάσα με κέρδη 1,41% στην Οδό Αθηνών
Πλησίασε στα επίπεδα των 750 μονάδων η Αθήνα εμφανίζοντας κέρδη για δεύτερη ημέρα, ωστόσο αυτό συμβαίνει κάθε φορά που η ΕΚΤ ή οι ηγέτες δίνουν μια «ανάσα» στις τράπεζες, είτε μέσω παροχής ρευστότητας μέσω αγορών ομολόγων, είτε μέσω σχεδίου.

Πάντως, το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν αντιδρούν με υπερβολικές κινήσεις ανόδου ή καθόδου μπορεί εκληφθεί ως θετικό στοιχείο. Και ο τζίρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε χαμηλός, ούτε και υψηλός καθώς διαμορφώθηκε περί τα 40 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Στην Ευρώπη οι αγορές, με αφορμή και τα καλά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, αντέδρασαν θετικά και διατήρησαν τα κέρδη, αν και όλοι γνωρίζουν ότι, τα μέτρα αγοράς ομολόγων είναι προσωρινά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών. Τα κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ήταν κοντά στο 0,8% την ώρα που έκλεινε η Οδός Αθηνών, ενώ πάνω από 1,3% ανέβαινε το Μιλάνο.

Ελαφρά άνοδος και για το ευρώ καθώς διαμορφωνόταν στα 1,34 ευρώ.

Τελικώς στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 744,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,59%.

Μεγάλα κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στην μετοχή της Mig με άνοδο 8,70%, ενώ υπεραπόδοση 5,3% εμφάνισε και η μετοχή του ΟΠΑΠ. Στα 2,18 ευρώ η Εθνική έκλεισε με άνοδο 1,87%. Κέρδη 2,5% για την Eurobank, 0,34% για τα Ελληνικά Πετρέλαια και 0,72% για την Ελλάκτωρ.

 Κέρδη 4,07% και για την ΔΕΗ, έπειτα από την πρωινή παραδοχή της διοίκησης ότι έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια.
Στον αντίποδα, η Jumbo έχασε 2,94% , 1,89% η Μότορ Όιλ, 2,88% η Coca- Cola, 0,92% η Βιοχάλκο, 0,98% o Tιτάνας και 0,32% ο ΟΤΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης