Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με αέρα από την Standard & Poor's

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με αέρα από την Standard & Poor's

Πάνω από τις 1.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

xrimatistirio
Με όχημα την αναβάθμιση του outlook από την Standard & Poor’s, που συνεπάγεται πιθανό upgrade και του αξιόχρεου σε «βάθος» 12-24 μηνών, το ελληνικό χρηματιστήριο κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα σήμερα (22/4), διευρύνοντας το ανοδικό σερί του για τέταρτη διαδοχική μέρα.

Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει ήδη 14 μονάδες σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής (19/4), που μεταφράζεται σε κέρδη 1,01% στις 1.406,62 μονάδες. Πρωταγωνίστριες της σημερινής ανόδου είναι οι τράπεζες, οι οποίες παίρνουν την «σκυτάλη» από τα blue chips, τα οποία έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση την περασμένη εβδομάδα.

Αν και η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε με διήμερη πτώση και μαζικές πωλήσεις, τη στιγμή που οι υπόλοιπες αγορές επιδείκνυαν ψυχραιμία, ολοκληρώθηκε σε ένα εντελώς αντίστροφο μοτίβο. Η Λεωφόρος Αθηνών υπεραπέδωσε έναντι των περισσότερων ξένων χρηματιστηρίων στον απόηχο του ισραηλινού χτυπήματος στην Τεχεράνη την Παρασκευή (19/4), παρουσιάζοντας σημάδια ανθεκτικότητας απέναντι στον γεωπολιτικό κίνδυνο.

Η αγοραστική αφύπνιση οφείλεται επίσης στα ισχυρά αποτελέσματα που γνωστοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ορισμένες εταιρείες, όπως η Jumbo, η Lamda Development, η Ελλάκτωρ και ο ΑΔΜΗΕ, με τις μετοχές όλων των παραπάνω να κάνουν ράλι στον απόηχο των ανακοινώσεων. Το κλίμα αισιοδοξίας συντηρούν και οι πληροφορίες για νέα deals, που αναμένεται να αλλάξουν τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ισραηλινός έφεδρος κλωτσάει παλαιστινιακή σημαία, όμως ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν στον Ωρωπό - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι της επίθεσης

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor ο Αλέξης Παππάς, ζήτησε και βγήκε στον τάκο ο Περπατάρης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης