ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη την επόμενη διετία

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη την επόμενη διετία

Συνέχεια στη μείωση της ανεργίας και υποχώρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2% το 2025 προβλέπει ακόμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

anaptixi_oikonomia_art
Να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη θα συνεχίσει η Ελλάδα τα επόμενη δύο χρόνια, παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στον στόχο του 2%.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Οκτωβρίου του 2023, δεν παρουσιάζει μεταβολές η πρόβλεψη του Ταμείου για ανάπτυξη 2% το 2024 στην Ελλάδα (η έκτη υψηλότερη στην ευρωζώνη), παρά την σημαντική προς τα κάτω αναθεώρηση για το σύνολο της Ευρωζώνης (0,8% έναντι 1,2% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο).

Και το 2025, η Ελλάδα προβλέπεται να καταγράψει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (στο 1,9% έναντι 1,5%).

Το ΔΝΤ προβλέπει ακόμα μείωση πληθωρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη για το 2024 και το 2025, έτος κατά το οποίο ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στον στόχο του 2%.

Τέλος, στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας φέτος και του χρόνου (9,4% και 8,7% αντίστοιχα), πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (6,6% και 6,4% τα επόμενα δύο χρόνια).

Επιπλέον, προβλέπεται για τα επόμενα δύο χρόνια περαιτέρω βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης