Ένα γευστικό γαστρονομικό ντέρμπι – Rubia Gallega εναντίον Wagyu

Ένα γευστικό γαστρονομικό ντέρμπι – Rubia Gallega εναντίον Wagyu

Έμβλημα της παράδοσης και της γαστρονομικής αριστείας της Γαλικίας, τα Rubia Gallega, αποτελούν μια φυλή βοοειδών που θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν γευστικά ακόμα και στα ιαπωνικά ή αυστραλιανά Wagyu

n3-rubia
Στη γκάμα του premium βοδινού κρέατος, δύο ονόματα φαίνεται να ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα και την απαράμιλλη γεύση τους. Το πιο γνωστό είναι το ιαπωνικό Wagyu, το οποίο ταξιδεύει ανά τον πλανήτη και ενσωματώνεται στις συνταγές των πιο διάσημων και καλών εστιατορίων, ενώ ξεχωρίζει λόγω των περίπλοκων μοτίβων λίπους του που είναι διασκορπισμένα σε όλο το κρέας και του προσδίδουν την χαρακτηριστική βουτυράτη υφή του. Ωστόσο, πέρα από αυτό το ιδιαίτερο κρέας, την ίδια δέσμευση για ποιότητα και γεύση, φαίνεται να μοιράζεται και το κρέας της ισπανικής φυλής Rubia Gallega.

Η ιστορία των βοοειδών Rubia Gallega χρονολογείται εδώ και αιώνες και είναι βαθιά συνυφασμένη με τον πολιτιστικό ιστό της Γαλικίας. Προερχόμενα από τα καταπράσινα βοσκοτόπια της βορειοδυτικής Ισπανίας, τα μεγαλοπρεπή αυτά ζώα περιπλανώνται στα καταπράσινα τοπία, βόσκουν στα λιβάδια της περιοχής και ευδοκιμούν στο εύκρατο κλίμα της. Γνωστά για την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους, τα βοοειδή Rubia Gallega έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση των αγροτικών μέσων διαβίωσης και στη διατήρηση της γεωργικής κληρονομιάς της Γαλικίας.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης