Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot για το 2023

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot για το 2023

Με αύξηση σε EBITDA και καθαρά κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ έκλεισε η προηγούμενη χρονιά

intralot1-4

Sponsored Content

Με 32 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, η Intralot είναι μια εταιρεία που έχει πλέον εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως, επιδιώκοντας τη συνεχή ανάπτυξή της. Για το 2023 κατέγραψε αύξηση 5,4% στα EBITDA, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 129,5 εκατ. ευρώ, καθώς και καθαρά κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ. Αποτελέσματα που σηματοδοτούν μια επιτυχημένη χρονιά με ανοδική τάση για την εταιρεία.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Intralot, κατά το δωδεκάμηνο του 2023, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 364,0 εκατ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 129,5 εκατ. ευρώ (+5,4% σε ετήσια βάση), ενώ το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 35,6% από 31,3% το δωδεκάμηνο του 2022. Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ ενώ σημαντική ετήσια αύξηση της τάξης του 16,9% σημείωσαν οι λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το δωδεκάμηνο του 2023, που διαμορφώθηκαν στα 112,5 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένη ήταν και η ρευστότητα του Ομίλου πέρσι καθώς τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα στο τέλος του δωδεκαμήνου του 2023 ανήλθαν στα 111,9 εκατ. ευρώ, 9,5 εκατ. ευρώ υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επενδύσεις του Ομίλου Intralot για το 2023 ανήλθαν στα 29,7 εκατ. ευρώ.
lotos_omni
Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής εικόνας αποτυπώθηκε και στην εικόνα δανεισμού του Ομίλου καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 157,2 εκατ. ευρώ ετησίως και διαμορφώθηκε στα 333,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του δωδεκαμήνου του 2023, ενώ αντίστοιχα ο δείκτης Καθαρής Μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 2,6x στο τέλος του 2023 έναντι 4,0x το 2022.
Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου ενισχύονται ήδη από τους πρώτους μήνες του 2024, καθώς την 1η Μαρτίου η Intralot ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Magnum Corporation Sdn Bhd, κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στη Μαλαισία. Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς έκβασης διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που προκήρυξε η Magnum Corporation το 2022. Η νέα συμφωνία αφορά επτά έτη, με δικαίωμα για δύο επεκτάσεις των πέντε ετών εκάστη. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, έπονται επεκτάσεις συμβολαίων και νέες συμφωνίες μέσα στη φετινή χρονιά που θα ενισχύσουν το πορτφόλιο του Ομίλου διεθνώς, με προεξάρχουσα την αγορά των ΗΠΑ, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά λοταρίας στον κόσμο.
INTRALOT-4-1280x853
Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου Intralot, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σωκράτης Π. Κόκκαλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην εξυγίανση της χρηματοοικονομικής βάσης της εταιρείας και τις προοπτικές που δημιουργεί: «Το 2023 ήταν μια χρονιά σταθερής αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας με ισχυρές ταμειακές ροές και επίτευξη των στρατηγικών στόχων αύξησης περιθωρίου κέρδους και μείωσης της μόχλευσης και του δανεισμού. Σημαντικά ορόσημα αποτέλεσαν η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου και η ολοκλήρωση του σχεδίου για την πλήρη αναχρηματοδότηση του δανεισμού ώστε πλέον η εταιρεία να μπορεί σε στέρεα βάση να διεκδικήσει τις σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες παγκοσμίως, με όχημα τη σύγχρονη και ανταγωνιστική της τεχνολογία.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης