Σε χαμηλό 34 ετών το ιαπωνικό γεν – Έρχεται νέα παρέμβαση στο νόμισμα

Σε χαμηλό 34 ετών το ιαπωνικό γεν – Έρχεται νέα παρέμβαση στο νόμισμα

Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας από το 2007 απέτυχε να αλλάξει την πορεία του νομίσματος που έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990

yen-dollar
Προειδοποίηση για το νόμισμά της εξέδωσε η Ιαπωνία που αναμένεται να προχωρήσει σε νέα παρέμβαση, καθώς το γεν διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 34 ετών έναντι του δολαρίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το νόμισμα υποχώρησε κατά 0,3% στα 151,97 ανά δολάριο στο Τόκιο, ξεπερνώντας το επίπεδο των 151,95 που ώθησε την Ιαπωνία να παρέμβει στις αγορές τον Οκτώβριο του 2022. Ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσο Σουζούκι αύξησε τους υπαινιγμούς του για πιθανή ανάληψη δράση και οι traders μείωσαν τις κινήσεις τους.

«Παρακολουθούμε τις κινήσεις της αγοράς με μεγάλη αίσθηση του επείγοντος», δήλωσε. «Θα λάβουμε τολμηρά μέτρα κατά των υπερβολικών κινήσεων χωρίς να αποκλείουμε καμία επιλογή».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξαντλούν τις επιλογές τους, εκτός από την αγορά του νομίσματος για να το στηρίξουν, αφού η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας από το 2007 απέτυχε να αλλάξει την πορεία του.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη – γέφυρα: Το σήμα κινδύνου από το πλοίο απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία

Οι μαστροποί του Διαδικτύου - «Και 16 να ήσουν δεν θα είχα θέμα»

Μύκονος: Αραβικής καταγωγής γυναίκα αγόρασε βίλα και... εξαφάνισε το εκκλησάκι που υπήρχε στο οικόπεδο - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης