Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες εν αναμονή της ολοκλήρωσης του placement της Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες εν αναμονή της ολοκλήρωσης του placement της Πειραιώς

Παραμένουν σε κοντινή απόσταση τα υψηλά 13 ετών - Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων απασχολούν τους επενδυτές

xrimatistirio
Πτωτικές τάσεις για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να οπισθοχωρεί κάτω από τις 1.430 μονάδες. Το νέο profit taking είναι ελεγχόμενο, με τους αγοραστές να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων κεκτημένων τους.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης (6/3), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,14% στις 1.429 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.433,42 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.428,02 μονάδες. Τα κέρδη του Χρηματιστηρίου από τις αρχές του έτους συνεχίζουν να υπερβαίνουν το +10%, με το υψηλό 13ετίας των 1.434 μονάδων να παραμένει σε κοντινή απόσταση.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης του placement της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται η εγχώρια αγορά, με τη ζήτηση να σπάει όλα τα «κοντέρ». Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε να διαθέσει και το 27% που κατέχει στην τράπεζα, με τη συγκεκριμένη έκδοση να αποδεικνύεται μία εκ των κορυφαίων που έχει καταγραφεί στα χρονικά.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων απασχολούν επίσης τους επενδυτές, τόσο για τις επιδόσεις στο πεδίο της κερδοφορίας, αλλά κυρίως για το ύψος των μερισμάτων που θα προτείνουν οι διοικήσεις. Στις συστημικές τράπεζες εστιάζουν περισσότερο οι traders, καθώς έχουν να διανείμουν μέρισμα εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μετωπική κυβέρνησης - Κασσελάκη για την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία του με έδρα τις ΗΠΑ

Αθωώθηκε οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή στη Θεσσαλονίκη – «Ήταν αφηρημένη και δεν χρησιμοποίησε διάβαση»

Βροχές σήμερα, έρχεται πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης