Ινδία: Ξεκινούν οι επαφές των Ελλήνων επιχειρηματιών – Οι συμφωνίες και το πρόγραμμα

Ινδία: Ξεκινούν οι επαφές των Ελλήνων επιχειρηματιών – Οι συμφωνίες και το πρόγραμμα

H ινδική κυβέρνηση έχει θέσει ως στρατηγική της προτεραιότητας την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα - Πλήθος Β2Β συναντήσεων των Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων με Ινδούς

india-epixeirimaties
Με καλούς οιωνούς ξεκινούν οι επαφές και το επίσημο πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής στην Ινδία. Η αποστολή υπό τον υπ. Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη έφθασε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική έπειτα από μία μικρή στάση για ανεφοδιασμό στο Ντουμπάι και σήμερα αναμένεται να συμμετέχει στην πρώτη μέρα του συνεδρίου που έχουν διοργανώσει το υπ. Εξωτερικών της Ινδίας και η Ομοσπονδία των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας. Αν και το συνέδριο εστιάζει συνολικά στις ινδοευρωπαϊκές οικονομικές σχέσεις, η χώρα μας έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτό.

Κι αυτό καθώς η ινδική κυβέρνηση έχει θέσει ως στρατηγική της προτεραιότητας την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα. Κάτι που αναμένεται να επιστεγάσει και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία το βράδυ.

Ήδη η περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο που γειτνιάζει με τις κατοικίες της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ινδίας καθώς και με τις πρεσβείες των χωρών έχει «ντυθεί» στα γαλανόλευκα.

Επαφές με τον Ινδό ομόλογο του αναμένεται να έχει σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της συμφωνίας για την αποστολή Ινδών εργατών γης στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές έφτασαν σε επί της Αρχής συμφωνία στις αρχές του μήνα έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Από εκεί και έπειτα η προσοχή στρέφεται κυρίως στις Β2Β επαφές που θα έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με τους αντίστοιχους στην Ινδία σε μία αναζήτηση ευκαιριών για συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στην υπηρεσία καθαριότητας εργαζόταν με τηλεργασία ο 46χρονος από τους παλαιοχριστιανούς - Αμειβόταν με €1.018

Από Αφίδνες και Μέγαρα η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα

Αυτοκτόνησε η 36χρονη πορνοστάρ Κάγκνεϊ Λιν Κάρτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης