Μπαρουάν: "Μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα δεν είναι υπόθεση εργασίας"

Μπαρουάν: "Μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα δεν είναι υπόθεση εργασίας"

Μία στάση πληρωμών της Ελλάδας «δεν είναι υπόθεση εργασίας» στους κόλπους της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν...

Μπαρουάν: "Μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα δεν είναι υπόθεση εργασίας"

Μία στάση πληρωμών της Ελλάδας «δεν είναι υπόθεση εργασίας» στους κόλπους της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν.

«Η στρατηγική μας (...) είναι να καταστήσουμε λειτουργική τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που υιοθετήθηκε από την ευρωζώνη, για να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα και να ενισχύσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Μπαρουέν. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η γαλλική θέση και πριν σκεφθούμε, όπως ορισμένοι άλλοι, για μία άλλη στρατηγική, ας καταστήσουμε πρώτα λειτουργική αυτή τη συμφωνία».

Στέλνοντας και μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση τόνισε πως «η Ελλάδα γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, τα καθήκοντά της, οι ευθύνες της έναντι των πιστωτών της». Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση δυσμενούς έκθεσης της τρόικας σχετικά με την πρόοδο στους προυπολογισμούς της Αθήνας, και για την πιθανότητα οι πιστωτές να αρνηθούν ως εκ τούτου να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να κάνει κάποια πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης