Ρεύμα: Σε επίπεδα προ κρίσης τα τιμολόγια του Μαρτίου

Ρεύμα: Σε επίπεδα προ κρίσης τα τιμολόγια του Μαρτίου

Στα 9 έως 10 λεπτά μπορεί να φτάσει το πράσινο τιμολόγιο, κάτω από 10 λεπτά τα τιμολόγια και στο μπλε αλλά με τσουχτερά πάγια

timologia-reumatos-3
Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο προμηνύει η υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου κάτω από τα επίπεδα των 25 ευρώ η μεγαβατώρα, μεταφέροντας καλά νέα για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη, η τιμή χονδρεμπορικής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου κινείται κοντά στα 76 ευρώ η μεγαβατώρα όταν τον Γενάρη έκλεισε 17 ευρώ υψηλότερα, στα 93 ευρώ.

Η πορεία της αγοράς που έχει επιστρέψει στην κανονικότητα δείχνει ότι ο ανταγωνισμός στις σταθερές χρεώσεις αλλά και στα κίτρινα τιμολόγια μπορεί να οξυνθεί καθώς η τιμή της κιλοβατώρας προσφέρει τιμολόγια σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης.

Στελέχη της αγοράς ηλεκτρισμού υποστηρίζουν ότι με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, οι πάροχοι μπορούν να λανσάρουν μπλε τιμολόγια εξάμηνης διάρκειας κάτω από 10 λεπτά και ακόμη χαμηλότερα στα κυμαινόμενα κίτρινα τιμολόγια που βασίζονται στην διακύμανση της τιμής χονδρεμπορικής.

Πάντως μετά το θόρυβο που ξέσπασε με το 8μηνο τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο, οι εταιρείες εμφανίζονται διστακτικές να βγάλουν μαζικά προϊόντα σταθερής χρέωσης παρότι οι τιμές στα προθεσμιακά προϊόντα είναι ιδιαίτερα προσιτές και δικαιολογούν ελκυστικότερα τιμολόγια.

Διαβάστε περισσότερο στο Newmoney.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Υποχωρεί η αστάθεια, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

«Στόχος επετεύχθη» για τη ΝΔ με 107 ναι στον γάμο ομοφύλων - Χωρίς απάντηση Μητσοτάκη οι κορώνες Σαμαρά

«Ραβασάκια» σε μη μισθωτούς να ρυθμίσουν οφειλές για να μην μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης