Πάνω από 700 εκατ. δολάρια θα εισπράξει από το μέρισμα της μετοχής της Meta ο Ζούκερμπεργκ

Πάνω από 700 εκατ. δολάρια θα εισπράξει από το μέρισμα της μετοχής της Meta ο Ζούκερμπεργκ

Οι επενδυτές χαιρέτισαν την απόφαση της Meta για το μέρισμα, με την μετοχή της Meta να αυξάνεται κατά 20%

mark_zuckerberg_20240201
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, αναμένεται να λαμβάνει 700 εκατ. δολάρια σε μερίσματα τον χρόνο.

Η Meta ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καταβάλει για πρώτη φορά τριμηνιαίο μέρισμα στους επενδυτές από τότε που το Facebook εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2012, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street με έσοδα 40 δισ. δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τριπλασιασμό των κερδών στα 14 δισ. δολάρια το τρίμηνο, καθώς οι διαφημιστικές πωλήσεις ανέκαμψαν, παρά το γεγονός ότι η Meta μείωσε κατά 22% το προσωπικό και ξεκίνησε επαναγορά μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Καθώς ο Ζούκερμπεργκ κατέχει περίπου 350 εκατ. μετοχές και ότι το μέρισμα φτάνει τα 50 σεντς ανά μετοχή, θα λάβει περίπου 700 εκατ. δολάρια για αυτή τη χρονιά.

Κλείσιμο
Το 2022, το τελευταίο έτος που ήταν διαθέσιμα πλήρη στοιχεία για τις αμοιβές του, ο Ζούκερμπεργκ έλαβε 27 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση.

Εν τω μεταξύ οι επενδυτές χαιρέτισαν την απόφαση της Meta να χορηγήσει μέρισμα. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 20% όταν άνοιξε η Wall Street την Παρασκευή, με την αποτίμηση της εταιρείας να φτάνει τα 1,2 τρισ. δολάρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Επιδρομή χιλιάδων μακάκων στο κέντρο της Ταϊλάνδης

Θρίλερ με 40χρονη που βρέθηκε νεκρή κοντά στο νεκροταφείο των Αγίων Θεοδώρων - Τα ξημερώματα είχε καεί το σπίτι της


Εγκατέλειψαν αναίσθητο τον 83χρονο πεζό οι αναβάτες της μηχανής στη Νίκαια - «Τον έβρισαν και εξαφανίστηκαν», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης