Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει και πώς θα διακυμανθεί

Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει και πώς θα διακυμανθεί

Τι δεν ξέρουμε για την αύξηση στον κατώτατο μισθό - Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την επίσπευση της διαβούλευσης- Πού «κλειδώνει» η αύξηση

pliromes-efka
Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την τροπολογία η οποία θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί από 1η Απριλίου και στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας προβλέπει πως το χρονοδιάγραμμα της ετήσιας διαβούλευσης για την αύξηση των βασικών αποδοχών θα αλλάξει και οι διαβουλεύσεις θα ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου (αντί για τέλη Φεβρουαρίου που προβλέπεται σήμερα).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyqzr8u9odjt)
Κλείσιμο


Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ, ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προηγήθηκαν και άλλες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, από 650 ευρώ το 2019, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και, από τον Απρίλιο του 2023, έφτασε τα 780 ευρώ.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, σε ορίζοντα της τετραετίας, ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν στο Μεξικό συγγενείς του Ροδόλφο Πισάρο - Νεκρή η θεία του παίκτη της ΑΕΚ, τραυματίστηκε η μητέρα του

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σκάνδαλο στο παλάτι του Μονακό: Εκατομμύρια για τις πρώην του Αλβέρτου, τα εξώγαμα τέκνα του και για... «μυστικές αποστολές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης