Πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι λείπουν από τα ελληνικά ξενοδοχεία - Δείτε πίνακες

Πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι λείπουν από τα ελληνικά ξενοδοχεία - Δείτε πίνακες

Λιγότερες οι κενές θέσεις φέτος σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας πάντως τις 53 χιλιάδες - 9 στα 10 ξενοδοχεία δεν έκαναν αίτηση για πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες

greek-hotel
Μπορεί 1 στις 5 θέσεις εργασίας ή αλλιώς 53.229 θέσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία να έμειναν κι φέτος κενές, ωστόσο είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες ξενοδόχοι που έκαναν το 2023 αίτηση για πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Οπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μόλις 1 στα 10 ελληνικά ξενοδοχεία έκανε το 2023 αίτηση για πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες κι ενώ το θέμα των εργαζομένων από χώρες εκτός Ε.Ε. βρέθηκε πολύ ψηλά τις τελευταίες ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός προσλήψεων προσωπικού από τρίτες χώρες για τους οποίους οι ξενοδόχοι έκαναν αίτηση για πρόσληψη αντιστοιχεί στο 19% των ελλείψεων που παρατηρήθηκε το 2023 και αφορά κυρίως μη εξειδικευμένο προσωπικό. Πάνω από το 75% των ξενοδοχείων αυτών ενδιαφέρονται για την ειδικότητα της καμαριέρας, η οποία και αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των προσλήψεων από τρίτες χώρες.

pinakas-hotels
Κλείσιμο


Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι ελλείψεις που καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία το 2023 εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα καθώς 1 στις 5 θέσεις δεν καλύφθηκε με επιπτώσεις κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού το Ρέικιαβικ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Ασκήσεις ισορροπίας από Κασσελάκη για την σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη παρασκηνίου για συνέδριο, καμπάνιες

Από το μεσημέρι το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους λογαριασμούς 730.550 συνταξιούχων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης