«Κέρδισε πόντους» στο Λονδίνο η ελληνική αγορά – Ο απόηχος του Greek Investment Conference

«Κέρδισε πόντους» στο Λονδίνο η ελληνική αγορά – Ο απόηχος του Greek Investment Conference

Game changer η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας - Αυξημένο ενδιαφέρον κεφαλαίων του Σίτυ για τις ελληνικές εταιρείες

greek-invest-conf
«Θύμιζε παλιές καλές χρηματιστηριακές εποχές». Έτσι σχολίασε κορυφαίο στέλεχος μεγάλης ελληνικής εισηγμένης, ερωτηθείς για τον απολογισμό του Greek Investment Conference που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley με τη συμμετοχή 37 εισηγμένων εταιρειών.

Ο ίδιος και άλλοι παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το newmoney πριν την επιστροφή τους στην Αθήνα, έκαναν λόγο για μια σε γενικές γραμμές επιτυχής διοργάνωση, καθώς εισέπραξαν το αυξημένο ενδιαφέρον κεφαλαίων του Σίτυ για τις ελληνικές εταιρείες, στον απόηχο ανάκτησης καθεστώτος επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία και εν όψει του νέου χρησμού της Fitch σε λίγες ημέρες.

Όπως σημειώνουν, η προσέγγιση των ξένων επενδυτών άλλαξε πλήρως με την επιστροφή σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας. Ως αποτέλεσμα, οι συναντήσεις και τα οne-to-one meetings ήταν αυξημένα αισθητά σε σχέση με την περυσινή εκδήλωση, κυρίως για εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Οι εταιρείες του FTSE-S25 σταθερά κινήθηκαν με υψηλότατο αριθμό ραντεβού, με τις τράπεζες και τις ενεργειακές εταιρείες να έχουν την πρωτοκαθεδρία, ενώ χαρακτηριστικά ο ομάδα του ΟΠΑΠ είχε συναντήσεις με 17 fund managers. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως στο event εμφανίστηκαν αρκετά επενδυτικά κεφάλαια που πέρυσι δεν είχαν συμμετάσχει, ενδεικτικό της διεύρυνσης του ενδιαφέροντος για ελληνικά assets. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες μικρότερης κεφαλαιοποίησης εισηγμένες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποιο slot για συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ή αναλυτές, ωστόσο έδωσαν το «παρών», έκαναν επαφές και εκτός συνεδρίου και έβαλαν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μεταξύ των ξένων funds που έδωσαν το «παρών» στο Greek Investment Conference περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Capital, Blackrock, Norges, Fidelity, Allianz/Pimco, Wellington, Fiera, GIC, RWC Pictet Asset Management, Sumitomo Mitsui Trust κ.ά.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Σάνα Μαρίν μοιράζεται στο Instagram ξέγνοιαστες και... σέξι στιγμές από πρόσφατα ταξίδια της

Μπούμερανγκ για Σούνακ η απρέπεια προς Μητσοτάκη - Πολιτικοί, γκάλοπ και ΜΜΕ κατά του Βρετανού πρωθυπουργού

Βίντεο: 29χρονη Ρωσίδα συνελήφθη για «βιασμό» συνεπιβάτη με στοματικό σεξ - Προσπάθησε να δωροδοκήσει το πλήρωμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης