Διόδια: Πώς θα γίνουν οι αυξήσεις – Κούρεμα των αυξήσεων στο 10% και επιμερισμός σε τρία έτη

Διόδια: Πώς θα γίνουν οι αυξήσεις – Κούρεμα των αυξήσεων στο 10% και επιμερισμός σε τρία έτη

Την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώνουν τις νέες τιμές οι εταιρείες, από αρχές του 2024 οι μονοψήφιες αυξήσεις

diodia_436_2
Σε καταρχήν συμφωνία για το ύψος των διοδίων που θα εφαρμοστούν από αρχές της νέας χρονιάς κατέληξαν δημόσιο και παραχωρησιούχοι.

Την 1 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσουν οι εταιρείες παραχώρησης την νέα εμπορική πολιτική για τα διόδια που θα εφαρμοστούν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο πλην της Αττικής Οδού. Υπουργείο Υποδομών και εταιρείες είχαν την Παρασκευή συνάντηση προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ύψος των αυξήσεων που αναμένεται να είναι μονοψήφιο και να κλείσει η εκκρεμότητα της αναπροσαρμογής των διοδίων που αποτελούσε αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τις επόμενες μέρες, οι εταιρείες θα ενημερώσουν τις δανείστριες τράπεζες για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με το υπουργείο και αμέσως μετά θα ανακοινώσουν τις νέες τιμές,

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνάντηση της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί ότι οι αυξήσεις θα επιμεριστούν σε τρία έτη, με κούρεμα της ονομαστικής αύξησης από 12% στο 10%. Η πρώτη αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του έτους και μένει να ανακοινωθεί πώς θα μοιραστεί. Πληροφορίες μιλούν για ετήσια αναπροσαρμογή κατά 6% στην οποία θα ενσωματωθεί πιθανώς και η αύξηση του πληθωρισμού του Σεπτεμβρίου που ήταν 1,6% και αφορά στην προβλεπόμενη τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων του 2024.

Κλείσιμο
Από 2% συν τον πληθωρισμό κάθε έτους, θα διαμορφωθεί η αύξηση των διοδίων που θα επωμιστούν οι χρήστες για τα έτη 2025 και 2026. Η κατανομή ωστόσο δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Μπακς - Μπλέιζερς 108-102: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «υπέγραψε» τη μεγαλύτερη ανατροπή φέτος στο ΝΒΑ - Δείτε βίντεο

Άγριο έγκλημα στη Γαλλία: «Σκότωσα τις τρεις κόρες μου» είπε και παραδόθηκε - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης