Συνδρομητική τηλεόραση: Ισχυρό χτύπημα κατά της «πειρατείας» – Συλλήψεις για παράνομους αποκωδικοποιητές

Συνδρομητική τηλεόραση: Ισχυρό χτύπημα κατά της «πειρατείας» – Συλλήψεις για παράνομους αποκωδικοποιητές

Η έρευνα και οι συλλήψεις έγιναν σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά

tilekontrol
Κατάστημα στον Πειραιά εντόπισαν οι αρχές το οποίο ενώ υποτίθεται δραστηριοποιούταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, στην πραγματικότητα μεταπουλούσε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες, πλήρη στοιχεία των οποίων κρατούσε σε μεγάλη λίστα πελατών.

Έχουν βρεθεί πολλά μετρητά, παράνομες ψηφιακές συσκευές καθώς και πλήρη γραπτή λίστα πελατών με ονόματα και διευθύνσεις. Ύστερα από πολύμηνη εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και υπάλληλος, ελεγχόμενοι για κύκλωμα αναμετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και για αδικήματα “περί όπλων” και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11/2023, σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις και αναμένονται εξελίξεις. Τοn μπελά τους φαίνεται να βρήκαν με τις αρχές και οι πελάτες που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της εφόδου, αφού εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές. Στο στόχαστρο των αρχών είναι πολλά τέτοια παράνομα καταστήματα σε όλη την επικράτεια και προβληματισμός επικρατεί για την ανομία που επικρατεί σε παρόμοια φυσικά καταστήματα «βιτρίνα….». Την ίδια στιγμή εντείνονται οι έρευνες κατά της πειρατείας σε όλη την Ελλάδα, μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αλλά και των διαφυγόντων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότεα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Νεκρές δύο νεαρές γυναίκες σε τροχαίο

Ιρλανδός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που έβαλε φωτιά στο Δουβλίνο - Τον αφόπλισε Βραζιλιάνος

Ειρωνείες Λαζόπουλου για Αχτσιόγλου: Της αφιέρωσε το τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει» και είπε ότι ξέχασε την ομπρέλα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης