OpenAI: O απολυμένος CEO Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στην εταιρεία μετά την «εξέγερση» εργαζομένων και επενδυτών

OpenAI: O απολυμένος CEO Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στην εταιρεία μετά την «εξέγερση» εργαζομένων και επενδυτών

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης μετά τις αντιδράσεις - «Ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να χτίσω την ισχυρή συνεργασία μας με την Microsoft», έγραψε ο Άλτμαν

Sam-Altman-OpenAI
Ο Σαμ Άλτμαν θα επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο X (πρώην Twitter) μετά τις πιέσεις των εργαζομένων και των επενδυτών στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο τον έδιωξε πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε την εφαρμογή ChatGPT και η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μπρετ Τέιλορ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, με τον Τέιλορ να κατέχει τη θέση του προέδρου. Ο Άνταμ Ντ' Άντζελο, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quora, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο.

«Συνεργαζόμαστε για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας μέσα σε αυτό», ανέφερε η OpenAI στην ανάρτηση X.
Κλείσιμο

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου Ιλία Σουτσκέβερ, υπέγραψαν μια επιστολή που έλεγε ότι, αν το διοικητικό συμβούλιο δεν παραιτηθεί και δεν φέρει πίσω τον Αλτμαν, η συντριπτική πλειοψηφία θα φύγει για να εργαστεί μαζί του στη Microsoft.

Ο Σάτια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε σε ανάρτηση στο X τη Δευτέρα ότι ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής του Γκρεγκ Μπρόκμαν θα ενταχθούν στη Microsoft για να δημιουργήσουν ένα νέο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης.

Όλα αυτά ακολούθησαν την ανακοίνωση στα τέλη της Κυριακής ότι η OpenAI προσέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch, Έμετ Σίαρ, ως προσωρινό αντικαταστάτη του Άλτμαν.

Αρχικά, το διοικητικό συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι η επικεφαλής τεχνολογίας του OpenAI Μίρα Μουράτι θα αναλάμβανε αυτόν τον ρόλο, αλλά σύντομα προστέθηκε στο «κίνημα» των εργαζομένων που ζητούσαν την επιστροφή του Άλτμαν.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να χτίσω την ισχυρή συνεργασία μας με την Microsoft», έγραψε ο Άλτμαν σε μια δική του ανάρτηση στο X.

Ο Ναντέλα επικρότησε τις αλλαγές που έκανε το OpenAI στο διοικητικό του συμβούλιο στη δική του ανάρτηση στο X.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα σε μια πορεία προς μια πιο σταθερή, καλά ενημερωμένη και αποτελεσματική διακυβέρνηση», έγραψε ο Ναντέλα. «Ο Σαμ, ο Γκρεγκ και εγώ μιλήσαμε και συμφωνήσαμε ότι έχουν βασικό ρόλο να παίξουν μαζί με την ηγετική ομάδα του OAI για να διασφαλίσουν ότι ο OAI θα συνεχίσει να ευημερεί και να βασίζεται στην αποστολή του. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή συνεργασία μας και να προσφέρουμε την αξία αυτής της επόμενης γενιάς ΤΝ στους πελάτες και τους συνεργάτες μας».


Η ταχεία επαναφορά του Αλτμαν άρχισε να μοιάζει πιθανή το Σάββατο, καθώς κυκλοφόρησε η είδηση ότι μια ομάδα διακεκριμένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital και Sequoia Capital, εργαζόταν για να ανατρέψει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου από μια ημέρα νωρίτερα. Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν είχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο και δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση απόλυσής του.

Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων: Η φυλακή για απόπειρα βιασμού, οι επιθέσεις και η σύλληψη στην Κάνιγγος

Η ανάλυση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Τι δίνει και τι παίρνει το Ισραήλ

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης