Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ελάχιστο «δηλωμένο» εισόδημα… ένας μισθός 780 ευρώ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ελάχιστο «δηλωμένο» εισόδημα… ένας μισθός 780 ευρώ

Έλεγχοι σε όσους δε συμμορφώνονται - Οι 4 στους 5 δηλώνουν κάτω από 780 ευρώ

forologia
Τέλος στην ασυδοσία και σε λογιστικές «αλχημείες» με βάση τις οποίες χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες «σβήνουν» έσοδα, «γράφουν ζημιές» και «μηδενίζουν» το φορολογητέο εισόδημά τους, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Οι τελικές λεπτομέρειες «κλείδωσαν» σε σύσκεψη την Δευτέρα στο Μαξίμου. Με βάση τις έως χθες βράδυ πληροφορίες, όλο το νέο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολουμένων το οποίο ανακοινώνει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομικών και Οικονομικών εστιάζει σε τρεις στόχους:

· αποκαλύπτονται «κρυφά» έσοδα, καθώς σφίγγουν οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και επιβάλλεται καθολική υποχρέωση «POS παντού» για να ελέγχονται στο μέγιστο βαθμό οι εισπράξεις λιανικής.

· «απορρίπτονται» συλλήβδην όλες οι δαπάνες που μειώνουν (πλασματικά σε μεγάλο βαθμό) τα φορολογητέα κέρδη των ελευθέρων επαγγελματιών, αν δεν δηλωθούν στο myDATA.

· οι επαγγελματίες καλούνται να δηλώνουν «δια νόμου» αυξημένο εισόδημα στην εφορία και να φορολογούνται πληρώνοντας φόρους, που δε θα μπορεί να είναι λιγότερα από όσα και δηλώνει και πληρώνει ένα υπάλληλός τους που ζει με τον κατώτατο μισθό. Όσοι δεν συμμορφωθούν και εξακολουθούν να δηλώνουν σαν έξοδα το 70% - 120% από όσα εισπράττουν, σαν έξοδα της επιχείρησης, τότε θα μπορούν να επιλέγονται για έλεγχο ώστε να αποδείξουν ότι διαβιούν με τα εισοδήματα πείνας που δηλώνουν -πολλές φορές κάτω και από Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα των 200-420 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδαφίζουν το σπίτι υπαρχηγού της Χαμάς

Σε δύο μέτωπα οι συγκρούσεις IDF-Xαμάς στη Γάζα - Ο Νετανιάχου απέρριψε την κατάπαυση του πυρός

Από 100 έως 3.000 ευρώ το μπόνους για όσους «καρφώνουν» τις «μαϊμού» αποδείξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης