Επιδόματα: Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή μέσω κάρτας

Το νέο μοντέλο πληρωμής των επιδομάτων με πλαστικό χρήμα - Ποια εξαιρούνται

epidomata-karta
Στην «τελική ευθεία» μπαίνει το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για χορήγηση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένων καρτών.

Με διάταξη που εντάσσεται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται η καταβολή της πλειοψηφίας των επιδομάτων της ΔΥΠΑ (όπως το τακτικό επίδομα ανεργίας) και του ΟΠΕΚΑ (όπως  το επίδομα παιδιού, το επίδομα γέννησης) μέσω προπληρωμένης κάρτας, με όριο αναλήψεων μετρητών μέχρι το 50% του ποσού κάθε επιδόματος.

Με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται η διαδικασία πληρωμής από διαφορετικούς φορείς και αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές προς όφελος των δημοσίων εσόδων.


Μάλιστα θα δοθούν πρόσθετα πλεονεκτήματα στους χρήστες των προπληρωμένων καρτών  για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες.

Επιπλέον, ο κάτοχος της κάρτας θα συναλλάσσεται άυλα, ηλεκτρονικά, μέσω e- shopping, e- banking και άλλες on line υπηρεσίες ενώ οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται σε POS

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης με τη χρηματοδότηση του ταμείου Ανάκαμψης να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση έως το τέλος του χρόνου.

Στο νέο σύστημα αναμένεται να εισαχθούν το επίδομα γέννησης, το επίδομα παιδιού, αναδοχής, στέγασης, διατροφής, ανεργίας και άλλα.


Ειδήσεις σήμερα:

Βαθαίνει η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Χουρδάκη: «Μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα»

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ: Σήμερα ο γάμος του ζευγαριού στη Νέα Υόρκη

Σούπερ μάρκετ: Αυξημένος 9,8% ο τζίρος στο οκτάμηνο - Κερδίζει έδαφος η ιδιωτική ετικέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης