Nokia: Δείχνει την πόρτα της εξόδου σε 14.000 εργαζόμενους

Nokia: Δείχνει την πόρτα της εξόδου σε 14.000 εργαζόμενους

Αιτία η μείωση των επενδύσεων σε σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς από αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς παρόχους

nokia-2
Η Nokia σχεδιάζει να περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 16% του εργατικού δυναμικού της, καθώς οι μειωμένες επενδύσεις σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς από αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς παρόχους επιβαρύνουν την εταιρεία.

Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 10% έως 15% και αναμένεται να εξοικονομήσει έως και 400 εκατ. ευρώ (421 εκατ. δολάρια) το επόμενο έτος και επιπλέον 300 εκατ. ευρώ το 2025, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία δικτύων κινητής τηλεφωνίας με έδρα το Έσπου της Φινλανδίας.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού 5G αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και προσαρμόζουν τα αποθέματά τους. Η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε απογοητευτικές προοπτικές αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι η αδυναμία της αγοράς θα συνεχιστεί στο τέταρτο τρίμηνο και μετά.

Η Nokia ανακοίνωσε επίσης ασθενέστερα από τα αναμενόμενα κέρδη και δήλωσε ότι η ύφεση στην αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα είναι βαθύτερη από ό,τι είχε προβλέψει προηγουμένως.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βαθαίνει η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Χουρδάκη: «Μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα»

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σοβαρό τροχαίο στο Χαλκούτσι Ωρωπού - Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης