Μπαράζ προστίμων από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις

Μπαράζ προστίμων από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις

Το ύψος των 339.500 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα που επέβαλε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) φέτος σε 66 επιχειρήσεις...

Το ύψος των 339.500 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα που επέβαλε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) φέτος σε 66 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, κυλικεία και άλλες επιχειρήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Επτάνησα, στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων.

Οι παραβάσεις ήταν κατοχή και διάθεση μη ασφαλών, ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων, κατοχή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων, κατοχή και διάθεση τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης και σε κάποιες από τις επιχειρήσεις παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, όπως ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής στους χώρους λειτουργίας και στον εξοπλισμό, απουσία βιβλιαρίων υγείας κλπ. Για όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία, υπήρξε παραπομπή στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας, τόνισε: "Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε κάθε σημείο και σε κάθε επίπεδο της αγοράς για να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα, για να απομονώσουμε και να περιθωριοποιήσουμε πρακτικές που όχι μόνο βλάπτουν το υγιές εμπόριο, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των συμπολιτών μας" και συμπλήρωσε "όσες επιχειρήσεις διαπιστώνουμε να υποπίπτουν στις ίδιες και στις ίδιες παραβάσεις, χωρίς να επιδεικνύουν καμία διάθεση συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των ελεγκτών μας θα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του νόμου με ιδιαίτερη αυστηρότητα".

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θεσσαλονικιός

Καλό και χρήσιμο θα είναι , εκτός απο αυτούς που παραβαίνουν τους υγειονομικούς ελέγχους και πωλούν ακατάλληλα τρόφιμα και προϊόντα , να μαθαίνουμε και τα ίδια τα προϊόντα πολλά απο τα οποία δεν είναι ακατάλληλα επειδή μόνον πέρασε η ημερομηνία λήξης τους αλλά και επειδή περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες , βλαβερά συντηριτικά , διοξίνες και άλλα "επιτεύγματα" της σύγχρονης τεχνολογίας τροφίμων  ... Και παρακαλούμε να υπάρξει ιδιαίτερη αυστηρότητα σ΄αυτά τα τρόφιμα που εισάγονται απο το εξωτερικό και δη απο χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης (Γερμανία , Ολλανδία , Βέλγιο , Αγγλία κλπ )

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης