Ρεύμα: Επιστρέφει η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια αρχές του 2024

Ρεύμα: Επιστρέφει η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια αρχές του 2024

Πώς θα γίνεται η νέα τιμολόγηση - Με χρωματική σήμανση μπλε, πράσινο και πορτοκαλί κατηγοριοποιούνται για να ξεχωρίζουν οι τρεις νέες συμβάσεις

revma_23
Περιθώριο έως την 1η Νοεμβρίου να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί στην αγορά της λιανικής έχουν οι προμηθευτές ενέργειας, ακολουθώντας το δρόμο που χαράσσει η ρυθμιστική αρχή για ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους τιμολόγια ρεύματος.

Η ΡΑΑΕΥ ανακοίνωσε χθες το πλαίσιο των νέων συμβάσεων που θα εφαρμοστούν από την νέα χρονιά στην αγορά, τα οποία επαναφέρουν την ρήτρα αναπροσαρμογής και θα έχουν υποχρεωτική χρωματική σήμανση (πράσινη, μπλε, πορτοκαλί) προκειμένου να ξεχωρίζουν στο μάτι του καταναλωτή.

Ο κάθε πάροχος με βάση τις κατευθύνσεις του ρυθμιστή, θα πρέπει να ενημερώσει είτε σε έντυπη μορφή είτε ηλεκτρονικά τον πελάτη για τα νέα δεδομένα χρέωσης και εκείνος να συναινέσει ή να διαφωνήσει, δηλώνοντας το νέο τιμολόγιο που μεταφέρεται. Αν δεν απαντήσει εντός 30 ημερών γραπτώς θα πρέπει να θεωρείται ότι συναινεί στην αλλαγή. Επίσης είναι αναγκαίο να προχωρήσει στην σύναψη νέας σύμβασης εφόσον επιλέξει άλλο τιμολόγιο και αν δεν το κάνει τότε μεταφέρεται στην καθολική υπηρεσία που συγκεντρώνει καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς, με τιμολόγιο προσαυξημένο κατά 5%.

Στο νέο καθεστώς για το οποίο η ΡΑΑΕΥ είχε προϊδεάσει από το καλοκαίρι, μεταπίπτουν όλοι οι οικιακοί καταναλωτές καθώς από αρχές του έτους αποσύρονται τα έκτατα μέτρα της ενεργειακής κρίσης και ξεπαγώνει η ρήτρα αναπροσαρμογής που αναστάλθηκε το καλοκαίρι του 2022, μετά από καταιγισμό καταγγελιών για παραβίαση των κανόνων διαφάνειας από τους παρόχους και καταχρηστικούς όρους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Απίστευτο περιστατικό στα Σεπόλια: Χώρισαν και εκείνος για να την εκδικηθεί έριξε φόλα στον σκύλο της

Γιατί οι ΗΠΑ έριξαν το τουρκικό drone στη Συρία

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Γρανάδας ο Μητσοτάκης - Τι προσδοκά η Αθήνα

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης