Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών στην ουσία έβαλε φρένο σε πολλούς επιτήδειους που με χαμηλά ασφάλιστρα για ακριβές κατοικίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του 10%

akinita
Η ασφάλεια κατοικίας είναι κάτι σχεδόν καινούριο για την Ελλάδα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που θεωρείται δεδομένο. Αυτή τη φορά όμως έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία αφού θα συνδυαστεί με μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για όσους επιλέξουν να προχωρήσουν στην ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας τους.

Μειώσεις υπήρξαν τα τελευταία χρόνια και πολύ σημαντικές ανακουφίζοντας εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν κάθε μήνα στις υποχρεώσεις τους.

Τελευταία με την διάταξη του άρθρου 44 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή προτείνεται η μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης από το 2024. Η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα που θα αποφασίσουν να ασφαλίσουν την κατοικία τους από φυσικές καταστροφές. Η ρύθμιση εντάσσεται στα προληπτικού χαρακτήρα μέτρα φορολογικών κινήτρων για τη θωράκιση των πολιτών και της εθνικής οικονομίας απέναντι σε ακραία, έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών στην ουσία έβαλε φρένο σε πολλούς επιτήδειους που με χαμηλά ασφάλιστρα για ακριβές κατοικίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του 10%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ήμουν κουρασμένος, θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά, λέει τώρα ο Κασσελάκης για το «δικό τους κρατίδιο» για τα Κατεχόμενα

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Europa League: Με το δεξί πρεμιέρα για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ήττα για τον Ολυμπιακό - Δείτε τα 52 γκολ της βραδιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης