Ρόδος: Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα 8,5 εκατ. – Το τουριστικό comeback του νησιού

Ρόδος: Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα 8,5 εκατ. – Το τουριστικό comeback του νησιού

Αναγκαία η άμεση εκτέλεση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές με σκοπό την αποφυγή έντονων πλημμυρικών φαινόμενων, με βάση τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

rodos-erga
Αμεσα πρόκειται να δημοπρατηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στο πεδινό τμήμα της περιοχής που έπληξαν οι δασικές πυρκαγιές της 18ης Ιουλίου στη Ρόδο, την ίδια στιγμή που το νησί ανακτά δυνάμεις τουριστικά.

Ειδικότερα, μετά και τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος των αντιπλημμυρικών έργων που συμφωνήθηκαν με το τεχνικό επιτελείο της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και προχωρά τις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια η δημοπράτηση του έργου. Η χρηματοδότηση – για να μη χαθεί χρόνος σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και με το δεδομένο ότι η Περιφέρεια δεν έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα- θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας και πρόβλεψη για αντικατάσταση αυτών με την έγκριση του σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε στο Ταμείο Φυσικών Καταστροφών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έρχεται να συνδράμει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών παρεμβάσεων που άμεσα απαιτούνται και παρά το γεγονός ότι τα έργα αυτά δεν αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς, βάσει του Νόμου 4258/2014, οι Περιφέρειες είναι ένας από τους 5 αρμόδιους φορείς που δύνανται να εκτελούν ή να αναθέτουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μετά τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών, και Μεταφορών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πρόκειται για το έργο «Επείγουσες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές, από τη δασική πυρκαγιά στη ν. Ρόδο», προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και την υπηρεσία «Κατεπείγουσες επεμβάσεις ανάπλασης τμημάτων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από τη δασική πυρκαγιά της 18/07/2023 στη ν. Ρόδο», προϋπολογισμού 380 χιλ. ευρώ (με ΦΠΑ 24%).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από την Μακρόνησο, στη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ; - Το βίντεο Κασσελάκη, η κίτρινη κάρτα Κοτσακά και ο χρησμός Γεροβασίλη

24ωρη απεργία σήμερα από την ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα

Τραγικός θάνατος για γυναίκα στις ΗΠΑ: Λάστιχο αγροτικού καρφώθηκε στο παρμπρίζ του ΙΧ της - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης