Πατέλης στο Bloomberg: Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους

Πατέλης στο Bloomberg: Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους σημειώνοντας ότι «έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις»

patelis
«Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία» σημειώνει ο Αλέξης Πατέλης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους «αυτή είναι μια δέσμευση που μπορώ να δώσω σήμερα» και σημείωσε ότι «έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις». «Η ψηφιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας, ενώ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Η Ελλάδα πέρασε την προηγούμενη δεκαετία προσπαθώντας να μείνει στο ευρώ, θέλουμε να περάσουμε αυτή τη δεκαετία συγκλίνοντας με την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Πατέλης.

Ο ίδιος επισήμανε μεταξύ άλλων πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των καταστροφών και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα αρωγής των πληγέντων: «Υπάρχει επίσης ένα εθνικό σχέδιο: η διαδικτυακή πλατφόρμα αποζημίωσης έχει ανοίξει για να προσφέρει ανακούφιση» είπε και σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει επίσης προς συζήτηση ένα «συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Μέχρι στιγμής συνεχίζουμε να έχουμε ρεκόρ σε επίπεδο τουριστικής χρονιάς», κατέληξε.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Πώς οι έφηβοι έγιναν λάτρεις της ακριβής κατανάλωσης - Οι 10 μάρκες που έγιναν σύμβολα

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης