Γιώργος Προκοπίου: «Μπορώ να κάνω τον Σκαραμαγκά την αιχμή του δόρατος για νέες τεχνολογίες»

Γιώργος Προκοπίου: «Μπορώ να κάνω τον Σκαραμαγκά την αιχμή του δόρατος για νέες τεχνολογίες»

Όλα όσα είπε ο Έλληνες πλοιοκτήτης στο πλαίσιο των βραβείων ΕΥΤΚΡΑΝΤΗ όπου τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στη Ναυτιλία

prokopiou-1
«Σαν μικρή ανταπόδοση στα όσα μου έχει προσφέρει η χώρα, ο Πειραιάς και η ναυτιλία θεώρησα την επένδυσή μου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά». Τα λόγια ανήκουν στον Γιώργο Προκοπίου κατά τη βράβευσή του για τη συνολική προσφορά στη Ναυτιλία σε εκδήλωση που διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονικά.

«Ο λόγος της αγοράς τους ήταν η σκέψη και η βεβαιότητα ότι μπορώ να υλοποιήσω το όραμα που είχα να γίνει η πατρίδα μας ανεξάρτητη και αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της. Να μην μας βγάζει από την πρίζα κανείς» και προσέθεσε: «Λες και ο Θεός ένιωσε τη λαχτάρα μου και όλα έγιναν απλά και γρήγορα. Τώρα έχουμε μπει στο στάδιο της υλοποίησης του οράματος».

Τόνισε: «Μάλλον το αντίθετο πρέπει να γίνει. Να τιμήσω εγώ τη Γλυφάδα, το Μικρολίμανο, τον Πειραιά, την Ελευσίνα , τον Σκαραμαγκά, την Αττική, τα νησιά μας , την Ελλάδα. Από πολύ μικρός μπολιάστηκα με τη θάλασσα αλλά αντιλήφθηκα την κυκλικότητα της ναυτιλιακής αγοράς.

-Η ναυτιλία είναι παγκοσμιοποιημένη δραστηριότητα. Μαζί με τις επικοινωνίες είναι το εργαλείο με το οποίο υλοποιείται η παγκοσμιοποίηση.

-Θα σας πω τον δικό μου ορισμό της παγκοσμιοποίησης. Είναι η αγορά πρώτων υλών επεξεργασμένων προϊόντων με μόνο γνώμονα την καλύτερη τιμή και ποιότητα ανεξαρτήτως της αποστάσεως από το μέρος παραγωγής τους. Δηλαδή το κόστος μεταφοράς είναι αμελητέο. Είναι φθηνότερο να μεταφέρεις με πλοίο ένα τόνο σιδηρομετάλλευμμα ή σιτηρά από τη Βραζιλία στον Καναδά, στην Κίνα ή στην Ευρώπη από το να φέρεις αυτόν τόνο από τη Γλυφάδα στον Πειραιά».

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 50χρονος που πυροβολήθηκε μετά από διένεξη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης