Φυσικό αέριο: Βουτιά 10% - Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου διμήνου

Φυσικό αέριο: Βουτιά 10% - Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου διμήνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Citigroup, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι αποθήκες ενέργειας στην Ευρώπη θα έχουν φθάσει στο ανώτατο δυνατό όριο

aerio-main
Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάιο εμφάνισαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων και η μειωμένη βιομηχανική ζήτηση «εξουδετερώνουν» τις ανησυχίες από την υποτονική προσφορά και τις καιρικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, τα μηνιαία συμβόλαια TTF στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας -σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη- εμφανίζουν κάμψη της τάξης του 10% στο πενθήμερο, παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή οι τιμές αυξάνονται έως 4,5%.

Αυτήν την στιγμή, τα επίπεδα πληρότητας στις ευρωπαϊκές αποθήκες ανέρχονται σε τουλάχιστον 78%, αρκετά άνω του εποχικού μέσου όρου, χάρη στις εισροές υγροποιημένου αερίου (LNG).

Τα φορτία LNG, μάλιστα, συνέβαλαν τα μέγιστα στην αποκλιμάκωση των πρόσφατων πιέσεων, οι οποίες προήλθαν από τη μείωση της παραγωγής στη Νορβηγία αλλά και το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη, το οποίο αύξησε τις ανάγκες για κλιματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδήσεις σήμερα:

Περίεργο παιχνίδι της μοίρας: Καταδικασμένος για δολοφονία ο άνδρας που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει γυναίκα στη Φθιώτιδα

Δείτε το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο: 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχήματα και 89 εναέρια μέσα

Παρατεταμένη ζέστη με 40άρια από την Τετάρτη - Έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Αλγερία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης