Eurogroup: Παροχές και ελαφρύνσεις μόνο με μεταρρυθμίσεις και επίτευξη στόχων

Eurogroup: Παροχές και ελαφρύνσεις μόνο με μεταρρυθμίσεις και επίτευξη στόχων

Στο επίκεντρο εκθέσεις, στόχοι και δεσμεύσεις. Με νέα "ηχηρά" στοιχεία στις βαλίτσες του για πλεονάσματα και ανάπτυξη μεταβαίνει ο Θ. Πελαγίδης στο Λουξεμβούργο

eurogroup_1
Με νέα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ που υποδηλώνουν την καλύτερη από το αναμενόμενο πορεία της ελληνικής Οικονομίας στο α΄ εξάμηνο της χρονιάς, μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Πελαγίδης. Μία μόλις εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί και η 2η Έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας των θεσμών για την Ελλάδα.

Παρουσία των κλιμακίων της Κομισιόν αλλά και του ΔΝΤ θα εξεταστεί η πρόοδος των πέντε κρατών μελών που βγήκαν από τα Μνημόνια (Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία). Στην πρώτη (και μοναδική ενδεχομένως) συνάντηση που θα έχει με τους ευρωπαίους ομολόγους του, την Πέμπτη στο Eurogroup και την Παρασκευή στο Ecofin, ο καθηγητής κ. Πελαγίδης θα τους ενημερώσει για την τροχιά ανάπτυξης (αύξηση ΑΕΠ 2,1% στο α΄ τρίμηνο), την καλή πορεία των εσόδων και το πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται στο α΄ πεντάμηνο της χρονιάς.

Θα γίνει όμως και ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που θα πάρει μία πρόγευση των ζυμώσεων, αντιδράσεων και πιέσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, που πρότεινε η Κομισιόν να ισχύσουν για όλες τις χώρες, από 1.1.2024. Με την ιδιότητα του τεχνοκράτη, αλλά και με διακομματική συναίνεση, ο κύριος Πελαγίδης θα καθησυχάσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ότι στο βραχύ διάστημα της θητείας του, η χώρα διεκπεραιώνει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεθνείς υποχρεώσεις της, διαμηνύοντας ότι παρά τις εκλογές, στην Ελλάδα “δεν ξεχνούμε αυτά που μας οδήγησαν στις δυσμενείς καταστάσεις -που τώρα είναι παρελθόν βεβαίως- ούτε και τις θυσίες του λαού που απαιτήθηκαν”.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη - Δείτε βίντεο

Μαρτυρίες για 100 παιδιά στα αμπάρια του αλιευτικού - Με φωτογραφίες ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους

Φρίκη στο Χάρβαρντ: Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής πουλούσε ανθρώπινα όργανα και λείψανα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης