ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό αδήλωτων πισίνων

ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό αδήλωτων πισίνων

Οι φορολογούμενοι με τις αδήλωτες πισίνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και πρόστιμα

pisina_346
Την τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύει η εφορία, προκειμένου να εντοπίσει τις αδήλωτες πισίνες, ατομικές ή κοινόχρηστες σε πολυκατοικίες, και να επιβάλει αναδρομικά τους φόρους και τα πρόστιμα που έπρεπε να καταβάλλουν οι κάτοχοί τους την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με «οδηγό» τα βήματα της γαλλικής φορολογικής διοίκησης, όπου η χρήση ειδικού αλγορίθμου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αποκάλυψε 20.000 αδήλωτες πισίνες και οδήγησε στην επιβολή φόρων και προστίμων 10 εκατ. ευρώ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ετοιμάζεται να «χαρτογραφήσει» όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Αττική.

Το σχέδιο βασίζεται στη λήψη αεροφωτογραφιών απ’ όλη την Ελλάδα, με τα στοιχεία να διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα δεδομένα του Ε9 και του Κτηματολογίου.

Με τη χρήση ειδικού αλγορίθμου σαρώθηκαν συγκεκριμένα σημεία του δορυφορικού χάρτη της Αττικής, εντοπίστηκαν τα μπλε σημεία, έγινε διαχωρισμός ποια από αυτά τα σημεία αποτελούν όντως πισίνες και όχι κάτι άλλο και στη συνέχεια με τη χρήση συγκεκριμένων συντεταγμένων έγινε διασταύρωση με τα στοιχεία του Κτηματολογίου.

Κλείσιμο
Οι κάτοχοι που δεν δήλωσαν τις πισίνες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με την εφορία και με την πολεοδομία. Δεδομένου ότι οι πισίνες αποτελούν τεκμήριο και αντικείμενο επιβολής ΕΝΦΙΑ, θα υπολογιστούν φόροι και προσαυξήσεις, οι οποίες μάλιστα θα εκτείνονται ακόμα και σε βάθος δεκαετίας.

Ειδικότερα, θα καταλογιστούν φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ αλλά και φόρος πολυτελούς διαβίωσης μαζί με τις αναλογούσες προσαυξήσεις. Τα όποια στοιχεία προκύψουν θα αποσταλούν και στις πολεοδομίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Ως νέος «Μωάμεθ ο Πορθητής» ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του

Τραγωδία με 21χρονη νεκρή σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο

Survivor All Star: Η Σταυρούλα πήρε το αυτοκίνητο και η Μαριαλένα… κατέρρευσε – Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης