Ενέργεια: Σχέδιο στο Ευρωκοινοβούλιο για «κόφτη» στα… «ουρανοκατέβατα» κέρδη

Ενέργεια: Σχέδιο στο Ευρωκοινοβούλιο για «κόφτη» στα… «ουρανοκατέβατα» κέρδη

Το πλαφόν των 180 ευρώ/MWh και τι άλλο προβλέπει η πρόταση του εισηγητή Ευρωβουλευτή Nicolas Casares- Τα επόμενα βήματα μέχρι τις τελικές αποφάσεις

european-parliament
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενισχύσει τους κανόνες έκτακτης ανάγκης ώστε οι πολίτες να μην φέρουν το μεγαλύτερο βάρος εάν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξηθούν κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, δήλωσε ο βασικός εισηγητής που πιέζει για περισσότερη παρέμβαση στην αγορά στο πλαίσιο των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα,, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ε.Ε. θα πρέπει να επιτρέψει τον περιορισμό των εσόδων των παραγωγών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή, καθώς και η πυρηνική ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με ένα προσχέδιο έκθεσης που συνέταξε ο σοσιαλιστής Nicolas Casares, που ηγείται των διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το επίπεδο του ανώτατου ορίου θα πρέπει να οριστεί στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα – το ίδιο επίπεδο με αυτό που συμφωνήθηκε για προσωρινή ρύθμιση το 2022 και το οποίο βοήθησε στην αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ρεκόρ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές στην Τουρκία: Σε δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρόεδρος - Στο 49,42% ο Ερντογάν, στο 44,88% ο Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία - Yeni Safak: Η Μεράλ Ακσενέρ έπαθε νευρικό κλονισμό

Εκλογές στην Τουρκία - Η κόρη του Ερντογάν τα βάζει με τον Χριστιανισμό: «Η ημισέληνος θα κερδίσει τον σταυρό της Δύσης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης