Τουρκική λίρα: Έρχεται μεγαλύτερη μεταβλητότητα ενόψει β’ γύρου εκλογών

Τουρκική λίρα: Έρχεται μεγαλύτερη μεταβλητότητα ενόψει β’ γύρου εκλογών

Αναλυτές της JPMorgan και της HSBC δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η λίρα θα υποτιμηθεί σε περίπου 24-25 ανά δολάριο - Για απότομη υποτίμηση κάνει λόγο και η Goldman Sachs

turkey_lira
Στη δίνη μεγαλύτερων πιέσεων και έντονης μεταβλητότητας εισέρχεται η τουρκική λίρα, καθώς το χθεσινό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών οδηγεί σε επαναληπτικές κάλπες σε δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα ασιατικά χρηματιστήρια, η λίρα υποχωρούσε ελαφρώς, καθώς οι κρατικές τράπεζες παρενέβησαν για να διατηρήσουν την ισοτιμία κοντά στο 19,65 ανά δολάριο.

Η ισοτιμία έκλεισε στις 19,58 λίρες ανά δολάριο την Παρασκευή, με τη συνολική πτώση από τις αρχές του έτους για το νόμισμα στο 4,5%. Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορά με τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον επαναληπτικό γύρο της 28ης Μαΐου, καθώς αμφότεροι απέτυχαν να συγκεντρώσουν χθες Κυριακή το 50% των συνολικών ψήφων που απαιτούνταν για τη νίκη.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές στην Τουρκία: Σε δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρόεδρος - Στο 49,42% ο Ερντογάν, στο 44,88% ο Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία - Yeni Safak: Η Μεράλ Ακσενέρ έπαθε νευρικό κλονισμό

Εκλογές στην Τουρκία - Η κόρη του Ερντογάν τα βάζει με τον Χριστιανισμό: «Η ημισέληνος θα κερδίσει τον σταυρό της Δύσης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης