Εφορία: «Διευκολύνσεις» σε όσους πωλούν ακίνητα για να εξοφλήσουν

Εφορία: «Διευκολύνσεις» σε όσους πωλούν ακίνητα για να εξοφλήσουν

Πώς θα «βάζει χέρι» η εφορία σε εκποιήσεις ακίνητων - Κλιμακωτή η παρακράτηση έναντι οφειλών... για να μένουν και χρήματα στην τσέπη

eforia-ofeiles
Τη δυνατότητα να κλείσουν οριστικά τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν οι φορολογούμενοι που προχωρούν στην πώληση κάποιου ακινήτου.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν φορολογικές οφειλές και έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των χρεών, την οποία εξυπηρετούν κανονικά, τότε μπορούν από το τίμημα της πώλησης του ακινήτου να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Ποσοστό 10%-70% από τα χρήματα που θα εισπράξει ο φορολογούμενος ή από το τίμημα της μεταβίβασης ακινήτου θα παρακρατείται από την Εφορία για τη μείωση ή την κάλυψη των οφειλών.

Για παράδειγμα αν κάποιος φορολογούμενος με ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 15.000 ευρώ πουλάει ακίνητο αντικειμενικής αξίας 40.000 ευρώ, η εφορία θα κρατήσει από το τίμημα των 40.000 ευρώ τις 15.000 ευρώ, δηλαδή το σύνολο των ρυθμισμένων οφειλών. Εάν όμως ο φορολογούμενος έχει μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35.000 ευρώ η εφορία θα κρατήσει ποσό ίσο με το 70% του τιμήματος δηλαδή 28.000 ευρώ από τις 40.000 ευρώ.

Από τον επόμενο μήνα δε, οι φορολογούμενοι με ρυθμισμένες οφειλές θα μπορούν υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και χωρίς καμία επίσκεψη στην Εφορία θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη φορολογική ενημερότητα η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μυρσίνη Ζορμπά: «Έφυγε» η γυναίκα που οραματιζόταν ένα κόμμα του Πολιτισμού

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

«Πόλεμος» μετά την έκρηξη του Starship: «Αποτυχία» για τα ΜΜΕ, μεγάλη επιτυχία για Μασκ και NASA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης