Απορροφά την Green Cola η Χήτος ΑΒΕΕ του Ζαγόρι

Απορροφά την Green Cola η Χήτος ΑΒΕΕ του Ζαγόρι

Με ανταλλαγή μετοχών το ντιλ – Οι λόγοι πίσω απ’ αυτό - Πλέον στη Χήτος ΑΒΕΕ εισέρχεται και η οικογένεια Βενιέρη – Τα μερίδια, οι αποχωρήσεις και τα νέα πρόσωπα στο ΔΣ

xhtos
Το επόμενο βήμα στην κοινή πορεία των brands Ζαγόρι και Green Cola έκαναν οι οικογένειες Χήτου και Βενιέρη με τη Χήτος ΑΒΕΕ να προχωρά σε απορρόφηση της εταιρείας που έκανε trend τα αναψυκτικά με στέβια. Είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η συμφωνία για τη δημιουργία σύστασης κοινής εμπορικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο και υπό την επωνυμία Green Beverage Group PLC.

Το σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών, που υπογράφουν οι κ.κ. Αλκιβιάδης Χήτος (πατέρας των Νίκου και Γιάννη που εξήλθαν την ίδια μέρα απ’ το ΔΣ) και Γιώργος Βενιέρης, υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου και αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 31 Μαρτίου. Η συναλλαγή γίνεται με ανταλλαγή μετοχών. Ως εκ τούτου οι μέτοχοι της Green Cola θα εισέλθουν μέτοχοι στη Χήτος ΑΒΕΕ.

Ειδικότερα, η συγχώνευση αναμένεται να οδηγήσει στην καλύτερη διαχείριση των λειτουργιών της Απορροφώσας Εταιρείας δεδομένου ότι θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενοι πόροι προς μία κοινή κατεύθυνση. Θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων. Επιπλέον, η συγχώνευση θα συνδράμει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αποφυγή φορολογικών κινδύνων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Η συγχώνευση θα βοηθήσει στην απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών που απαιτούνται για την εμπορική και οικονομική οργάνωση (ενοποίηση λογιστηρίου, εμπορικών διευθύνσεων κλπ.). Τέλος, με το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα μεγιστοποιηθεί η αξία των μετόχων, μέσω από την ενίσχυση των εσόδων και του EBITDA, τη δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών και θα επέλθει μεγαλύτερη ευελιξία στον χειρισμό και στην υλοποίηση του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Ψηφίστε με να δώσουμε ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ»

Γιάννης Στουρνάρας: Θα προκύψει κυβέρνηση, έχουμε γίνει όλοι πιο σοφοί από τις τελευταίες κρίσεις

Κακοκαιρία ILINA: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ποιες περιοχές θα πλήξει μέχρι το βράδυ της Τρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης