ΟΛΠ: Εστιάζει στην προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών

ΟΛΠ: Εστιάζει στην προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών

Για το 2023 είναι οι επιβατικές δραστηριότητες που θα στηρίξουν τα έσοδα και τα κέρδη του - Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση στους Θεσμικούς Επενδυτές

olp
Στην προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών εστιάζει την προσπάθειά της η ΟΛΠ ΑΕ αφού έως σήμερα ξένα είναι τα κεφάλαια που επενδύονται. Την επισήμανση αυτή έκανε η διοίκηση του Οργανισμού στη διάρκεια παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών που έκανε στο ΧΑ παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ που σημείωσε το 2022.

«Το λιμάνι του Πειραιά είναι το πιο σημαντικό σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια που έχουν επενδύσει κινεζικά συμφέροντα» επεσήμανε στο newmoney η CFO του ΟΛΠ Li Jin και εξήγησε το γιατί:

«Τα άλλα λιμάνια έχουν και αυτά τη σημασία τους όμως εστιάζουν μόνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων. Ο Πειραιάς από την άλλη έχει πολλαπλές δραστηριότητες. Διακίνηση εμπορευματοκιβώτια, car terminal, κρουαζιέρα, επιβατηγό ναυτιλία και ναυπηγοεπισκευή, ενώ είναι το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι στην έξοδο των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ.

Όπως τόνισε στο newmoney ο deputy manager Νεκτάριος Δεμενόπουλος “όλες οι δραστηριότητες του λιμανιού έχουν εξελίχθηκαν θετικά το 2002. Η εταιρεία δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις. Τα έσοδα και τα κέρδη είναι σε επίπεδα ρεκόρ. Αναλογικά και το μέρισμα ξεπέρασε το ένα ευρώ ανά μετοχή”.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Οι σκέψεις για το Επικρατείας

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για 10.000 νέους - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Φράχτης στον Έβρο: Τι περιλαμβάνει το έργο της επέκτασης - Απετράπησαν 250.000 αφίξεις το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης